Pompoensoep met Sinaasappel en Gember

Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Verwarmend, kruidig en voedzaam, de perfecte soep op koude winterdagen.

Pompoensoep met sinaasappel en gemberSimon werkt tegenwoordig veel thuis. Hij draait avond- en nachtdiensten en is daarom overdag veel in de weg lekker thuis 🙂 Met name met het eten vind ik dit erg prettig. Tussen de middag warm eten bevalt ons gewoon erg goed. Ook als we niet een warme maaltijd hebben tussen de middag, probeer ik wel iets warms te serveren in de koude maanden. Een gekookt ei, soep of wat restjes groenten met ei van de vorige dag. Plak zuurdesembrood of glutenvrij brood erbij en klaar.

Heerlijke Pompoensoep met Sinaasappel

Dit idee voor pompoensoep met sinaasappel ontstond eigenlijk heel per ongeluk. Ik wilde weer soep gaan maken voor de lunch en had bedacht om een plak bevroren pompoenpuree daar voor te gebruiken. Alleen pompoen is een beetje saai, je moet het wel even opleuken vind ik. Mijn oog viel op een sinaasappel die op moest en zo ontstond het idee van een ietwat zoete soep met de verwarmende kick van gember. Simon druppelde nog wat chili-olie over de soep heen voor nog meer pit. Zo hadden we een prachtige, zonnige soep boordevol bioflavonen en vitamine C!

Pompoensoep met Sinaasappel en Gember

Heleen Quantrill
Pompoensoep met sinaasappel en gember is een smaakexplosie die je niet zult verwachten. Heerlijk verwarmend en kruidig. Perfect tijdens regenachtige winterdagen!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 25 minuten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 500 gram pompoenpuree
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook grof gehakt
  • Rasp en sap van 1 sinaasappel
  • 1 el verse gember geraspt
  • 500 ml bouillon
  • Optioneel: chilipoeder of chili-olie
  • Olijfolie om in te bakken

Instructies
 

  • Neem een ruime pan en verhit hierin de olijfolie.
  • Doe het uitje in de pan en roer even om.
  • Zodra de ui glazig wordt, voeg je de knoflook en gember toe.
  • Bak kort op totdat het heerlijk gaat geuren.
  • Voeg nu de pompoenpuree, sinaasappelsap en -rasp en de bouillon toe en breng aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat een klein kwartiertje pruttelen.
  • Zet eventueel de staafmixer nog even in de soep en serveer met chilipoeder of -olie voor een extra kick.

Ben je op zoek naar meer inspiratie? Check mijn Pinterest board voor handig visueel overzicht van de recepten op deze blog!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »