Het is herfst en als er na Kerst een periode is waarin ik veel en lekker wil koken, dan is het de herfst. We hebben toegang tot een keur aan heerlijke ingredienten die fantastisch samengaan met mijn favoriete specerijen: kaneel, kardamom en de speculaaskruiden. Ik kreeg van een oud collega afgelopen zaterdag een zak met pompoenen. Ze verzekerde me dat ik ze nog lang kan bewaren, wat klopt, toch zeker wel een aantal weken. Maar ze liggen zo trouw op me te wachten en het regent momenteel, dus ja, dan moet er pompoentaart gebakken worden!
Men neme:
1 medium pompoen
100 ml agavenectar of honing
1 el citroensap
1 el speculaaskruiden
1 el vanille extract
1/4 tl zeezout
100 gram amandelmeel
Schep het in een taartvorm van ongeveer 28cm doorsnee en bak op 170 graden in 60 minuten gaar. Het midden van de pompoentaart moet stevig zijn. Als je er op drukt, moet het iets meegeven, maar wel stevig aanvoelen. Je moet niet direct door de pompoentaart heen kunnen drukken met je vinger.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
christine zegt
moet hier geen ei bij ?
Anonymous zegt
Ik heb deze pompoentaart dit weekend gemaakt, hij rook heerlijk en de smaak was ook goed alleen was het niet echt een taart geworden maar eerder en soort pasta. Weet jij wat ik verkeerd gedaan heb?