Proteïnebrood Glutenvrij

Proteïnebrood Glutenvrij

Het werd weer tijd voor een lekker broodrecept! Dit recept kwam ik op een Duitse site tegen nadat ik iets zocht… geen idee wat ook alweer, maar dit brood leek mij een goed idee en ik ben direct de keuken ingegaan om het te maken, klaar voor de rest van de week. Het fijne van dit brood is, dat het niet heel erg duur is om te maken, veel proteïne bevat vanwege de eieren en de yoghurt, maar door dat laatste ook erg smeuïg is. En net als al mijn ‘Paleo broden’ is ook dit brood binnen het uur gemaakt en klaar en is de keuken weer netjes. Ideaal (al zeg ik het zelf!)

😉

Proteïnebrood – Glutenvrij

(aangepast van Lecker)
14 plakjes

50 gram amandelmeel
50 gram gemalen lijnzaad (ik maal het zelf)
1 el kokosmeel (of kikkererwtenmeel)
150 gram kwark of dikke yoghurt
4 eieren
1/2 tl zeezout
1 tl bicarbonaat
2 el zonnebloempitten + 2 el extra ter decoratie

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een ruime kom en doe hier alle ingredienten in, minus de extra zonnebloempitten ter decoratie.
  3. Roer alles goed door totdat er geen klontjes meer zijn.
  4. Stort het beslag in een klein cakeblik, ongeveer 22 cm lang, bekleed met bakpapier.
  5. Zet in de oven en bak in ongeveer 35 minuten gaar.
  6. Laat minstens een half uur afkoelen en haal dan uit het bakblik.
  7. Serveer bijvoorbeeld met lekkere geitenkaas, verse sla en olijven.

Tip 1: Bewaar dit brood in de koelkast.
Tip 2: Het originele recept geeft aan dat het broodje een uur op 200 graden gebakken moet worden. Nu heb ik een kleine, elektrische oven en dat leek mij veel te heftig voor het gevoelige amandel- en lijnzaadmeel. Nu is iedere oven anders, dus schat zelf in of je het broodje langer of heter wilt bakken.
Tip 3: Als het uit de oven komt, is het broodje nog ietwat vochtig ondanks dat het stevig aanvoelt aan de bovenkant. Laat het daarom een tijdje uitwasemen. Je zult zien dat het dan vanzelf steviger wordt.

Eet smakelijk!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cranberrysap
Gezond eten

Cranberrysap: gezond of niet?

Cranberrysap staat al jarenlang bekend als een drankje dat goed zou zijn voor je blaas. Maar hoe gezond is cranberrysap nu écht? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag regelmatig. In dit artikel leg ik je uit wat cranberrysap is, welke voedingsstoffen erin zitten, en of het een verstandige keuze is

Lees verder »
Slimme keuken
Een Natuurlijk Schone Keuken

Hoe een slimme keuken je helpt om gezonder te eten

Een gezonde leefstijl begint niet alleen bij wat je in je boodschappenmand stopt, maar vooral bij de plek waar je je voeding bereidt: je keuken. Een slimme, overzichtelijke keuken kan het verschil maken tussen snel iets ongezonds grijpen of met plezier een voedzame maaltijd bereiden. Namens Reddy Keukens delen we graag

Lees verder »
Gezond eten uit eigen tuin
Gezondheid Algemeen

Gezond eten uit eigen tuin: zo begin je vandaag nog

Droom je ervan om je eigen groente en fruit te kweken in je tuin of op je balkon? Het is makkelijker dan je misschien denkt. Met een paar bakken, een stukje grond en de juiste zaden kun je het hele jaar door genieten van verse, smaakvolle en onbespoten oogst. Bovendien

Lees verder »