Romige Broccolisoep

Een heerlijke en simpele soep, op te leuken naar eigen smaak!

Romige Broccolisoep

  • Kokosolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 flinke stronk broccoli, in stukken gesneden
  • 500 ml water
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Staafmixer
  • Room
  • Optioneel: lekkere extra’s als uitgebakken spekjes, gekookt ei, verse peterselie of gehakte, geroosterde hazelnoten.
  1. Neem een flinke pan en smelt op middelhoog vuur de kokosolie
  2. Voeg de ui toe en fruit dit even tot het glazig wordt.
  3. Voeg de knoflook toe en bak even kort.
  4. Doe de broccoli er bij en bak ook even mee.
  5. Schenk nu het water er bij en breng aan de kook.
  6. Roer zout en peper er door en als het kookt, draai je het vuur laag.
  7. Laat 10 minuten met het deksel er op, zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  9. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat toe.
  10. Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat room.
  11. Leuk de soep op met iets extra’s en serveer direct!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding
Gezondheid Algemeen

Hoe je je immuunsysteem versterkt met seizoensvoeding

Een sterk immuunsysteem is je natuurlijke bescherming tegen virussen, bacteriën en andere ziekteverwekkers. Zeker in de herfst en winter, wanneer verkoudheden en griep op de loer liggen, is het belangrijk om je weerstand een handje te helpen. En dat kan verrassend eenvoudig,  met seizoensvoeding. Door te eten wat het seizoen

Lees verder »