Romige Broccolisoep

Een heerlijke en simpele soep, op te leuken naar eigen smaak!

Romige Broccolisoep

  • Kokosolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 flinke stronk broccoli, in stukken gesneden
  • 500 ml water
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Staafmixer
  • Room
  • Optioneel: lekkere extra’s als uitgebakken spekjes, gekookt ei, verse peterselie of gehakte, geroosterde hazelnoten.
  1. Neem een flinke pan en smelt op middelhoog vuur de kokosolie
  2. Voeg de ui toe en fruit dit even tot het glazig wordt.
  3. Voeg de knoflook toe en bak even kort.
  4. Doe de broccoli er bij en bak ook even mee.
  5. Schenk nu het water er bij en breng aan de kook.
  6. Roer zout en peper er door en als het kookt, draai je het vuur laag.
  7. Laat 10 minuten met het deksel er op, zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  9. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat toe. 
  10. Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat room.
  11. Leuk de soep op met iets extra’s en serveer direct!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

3 reacties

  1. Wat leuk, deze soep heb ik even geleden ook zelf bedacht. In plaats van room heb ik er een rauw ei bij gedaan, tijdens het staafmixen (anders gaat het ‘schiften’). Door het ei toe te voegen wordt de soep net iets steviger, die tip had ik weer uit een ander recept! 🙂

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Paté in een kom
Recepten

Paté Zelf Maken

Zelfgemaakte Paté met Cranberrysaus – Een Feestelijke Klassieker Voor mij is kerst pas compleet als er een rijke, romige paté op tafel staat, gecombineerd met de frisse zoetheid van cranberrysaus. Die mix van hartig en zoet voelt ultiem feestelijk! Dit jaar ga ik een stap verder door zelf paté te

Lees verder »
Pompoensoep met Venkel
Recepten

Pompoensoep met Venkel

Pompoensoep met Venkel Afgelopen vrijdag kreeg ik van mijn moeder weer een pompoen toegeschoven. Hoewel je misschien denkt dat pompoen uit het seizoen is, blijkt dat gelukkig niet zo te zijn! Daarnaast had ik een prachtige biologische venkelknol op de markt gekocht. Vorige week proefde ik een eenvoudige venkelsoep die

Lees verder »
Chocolade Amandel Koekjes
Koek en gebak

Chocolade Amandel Koekjes

Ben je op zoek naar een gezonder alternatief voor gewone koekjes? Zoek niet verder! Ik ben al een tijd fan van amandelmeel en gebruik het vaak in mijn recepten. Het is niet alleen voedzaam, maar ook heel makkelijk te gebruiken. Vandaag besloot ik het te verwerken in een koekjesrecept, en

Lees verder »