Een heerlijke en simpele soep, op te leuken naar eigen smaak!
- Kokosolie
- 1 grote ui, grof gesneden
- 2 tenen knoflook, grof gesneden
- 1 flinke stronk broccoli, in stukken gesneden
- 500 ml water
- 1 tl Keltisch zeezout
- Vers gemalen zwarte peper
- Staafmixer
- Room
- Optioneel: lekkere extra’s als uitgebakken spekjes, gekookt ei, verse peterselie of gehakte, geroosterde hazelnoten.
- Neem een flinke pan en smelt op middelhoog vuur de kokosolie
- Voeg de ui toe en fruit dit even tot het glazig wordt.
- Voeg de knoflook toe en bak even kort.
- Doe de broccoli er bij en bak ook even mee.
- Schenk nu het water er bij en breng aan de kook.
- Roer zout en peper er door en als het kookt, draai je het vuur laag.
- Laat 10 minuten met het deksel er op, zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
- Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
- Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat toe.
- Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat room.
- Leuk de soep op met iets extra’s en serveer direct!