Romige Broccolisoep

Een heerlijke en simpele soep, op te leuken naar eigen smaak!

Romige Broccolisoep

  • Kokosolie
  • 1 grote ui, grof gesneden
  • 2 tenen knoflook, grof gesneden
  • 1 flinke stronk broccoli, in stukken gesneden
  • 500 ml water
  • 1 tl Keltisch zeezout
  • Vers gemalen zwarte peper
  • Staafmixer
  • Room
  • Optioneel: lekkere extra’s als uitgebakken spekjes, gekookt ei, verse peterselie of gehakte, geroosterde hazelnoten.
  1. Neem een flinke pan en smelt op middelhoog vuur de kokosolie
  2. Voeg de ui toe en fruit dit even tot het glazig wordt.
  3. Voeg de knoflook toe en bak even kort.
  4. Doe de broccoli er bij en bak ook even mee.
  5. Schenk nu het water er bij en breng aan de kook.
  6. Roer zout en peper er door en als het kookt, draai je het vuur laag.
  7. Laat 10 minuten met het deksel er op, zachtjes koken tot de broccoli gaar is.
  8. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer.
  9. Proef of het zout genoeg is en voeg eventueel nog wat toe.
  10. Verdeel de soep over 4 kommen en schenk in elke kom wat room.
  11. Leuk de soep op met iets extra’s en serveer direct!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »