Romige Kip Korma

0002641_easiyo_yogurt_maker_red

DSCN4929

Lijkt jou zo’n yoghurtmaker ook wel leuk? Speciaal voor jou als lezer van Eet Goed Voel je Goed is er een kortingscode aangemaakt die je recht geeft op 50% korting!

 

Gebruik de code ‘yoghurtmaker‘ bij het afrekenen om te profiteren van deze korting.

 

 

Van de week hadden we weer eters. Nieuwe vrienden deze keer. Samen wat eten vind ik dan altijd een ontzettend fijne manier om elkaar beter te leren kennen in een informele sfeer. Plus, het geeft mij en nieuwe vriendin dan wat te doen in de keuken. Daar reken ik dan eigenlijk ook gewoon op. Een paar klusjes laat ik expres liggen zodat we ze samen af kunnen maken. Want als je een etentje organiseert, krijg je altijd de vraag of er geholpen kan worden. En niks is leukers dan samen in de keuken staan, goed glas wijn erbij en op een ontspannen manier kletsen.

Curry is dan eigenlijk standaard in mijn repertoire. Curry is voor mij het ultieme ‘kook-voor-veel-volk’-eten. Plus, het leent zich uitstekend voor de verschillende behoeften van mijn gasten. Vegetarisch? Geen probleem, Bloemkoolcurry smaakt altijd goed. Lactosevrij? Wat denk je van een heerlijk, geurige kokoscurry? Zit ik knijp? Dan heb ik altijd nog voedzame kikkererwten tot mijn beschikking.

En omdat curry redelijk bewerkelijk is en ik graag een ruime keuze aan bijgerechten wil maken, is het ook erg leuk om samen in de keuken bezig te zijn. En zo is het cirkeltje weer rond! 🙂

Kip Korma

Kip Korma is een curry die heel toegankelijk is voor veel mensen. De smaak is kruidig, maar niet scherp. De saus heerlijk romig en de kip sappig. De truc is om eerst de saus te maken en dan pas de kip toe te voegen. Zeker als je kipfilet gebruikt, voorkomt dit dat de kip droog wordt. Dus als je in plaats van kip kalkoen wil gebruiken, werkt dit dus ook prima.

Dit recept is genoeg voor acht personen als je ook rekent op rijst en wat rauwkost erbij. Perfect voor een etentje of om in te vriezen voor een later moment. Ik vries curry in enkele porties in zodat Simon die mee kan nemen naar werk toe. En je weet het, curry is de volgende dag nog lekkerder!

Romige Kip Korma

Heleen Quantrill
Romige, kruidige Kip Korma is het ultieme comfort food. Maak je riem alvast los en maak deze verrukkelijke curry zelf thuis!
Voorbereidingstijd 2 uur 10 minuten
Bereidingstijd 45 minuten
Totale tijd 2 uur 55 minuten
Gang Avondeten
Keuken Indiaas
Porties 8

Ingrediënten
  

  • Voor de Kip Marinade:
  • 1 kilo kipfilet
  • 2 tl olijfolie
  • 2 el garam masala
  • 2 tl curry poeder
  • ½ tl zeezout
  • ½ tl versgemalen zwarte peper
  • Voor de Saus:
  • 2 uien grof gehakt
  • 6 teentjes knoflook gepeld
  • 2 el verse gember geschild
  • 4 tl curry poeder
  • 2 tl kurkuma
  • 2 tl garam masala
  • 1 tl kaneel
  • 1 tl gemalen korianderzaadjes
  • 1 tl zeezout
  • 1 tl zwarte peper
  • ½ tl komijn
  • ¼ tl kardemom poeder
  • tl gemalen kruidnagel
  • tl nootmuskaat
  • 3 el olijfolie
  • 3 tomaten klein gesneden
  • 50 gram amandelmeel
  • 400 ml kokosmelk
  • 300 ml yoghurt

Instructies
 

  • Begin met het marineren van de kip:
  • Snijd de kip in blokjes en doe deze in een kom met de ingrediënten voor de marinade.
  • Marineer de kip minstens 2 uur.
  • Maak daarna de saus.
  • Doe de ui, knoflook, gember en een beetje water in een blender en pureer het fijn.
  • Verhit in een hapjespan de olijfolie en doe het uienmengsel hier bij.
  • Bak de uien tot ze glazig en lichtbruin worden.
  • Terwijl de uien bakken, doe je alle specerijen t/m de nootmuskaat in een kommetje en roer je het even door.
  • Voeg de specerijen toe en bak ze even mee.
  • Voeg nu de tomaten, amandelmeel, kokosmelk en de yoghurt toe en breng de saus aan de kook.
  • Draai het vuur laag en laat het 30 minuten zachtjes koken.
  • Voeg de kip toe en laat het samen nog 15 minuten meekoken.
  • Check of de kip gaar is, breng de saus eventueel verder op smaak met zout en peper en serveer.

Laat je niet intimideren door de hoeveelheid specerijen! Door losse specerijen te gebruiken heb je veel meer in de hand wat de uiteindelijke smaak van een gerecht wordt. Je kunt bepaalde smaken dan veel meer de hoofdrol laten spelen dan dat kan bij een kant en klaar mengsel. Het is sowieso de moeite om een voorraadje kruiden en specerijen in huis te hebben en zo heel veel wereldsmaken in je eigen keuken te kunnen creëren. De meeste koop ik op de markt of bij een toko. Je kunt ze ook online bestellen als je dat prettiger vindt.

Komkommer Raita (Yoghurt Dip)

Een heerlijk fris bijgerecht bij elke curry, is komkommer raita. Dit is een yoghurtsaus met komkommer en munt wat de hitte van een curry tempert en een frisse smaak geeft aan kruidige gerechten. Gebruik voor raita een goeie kwaliteit yoghurt of maak je eigen yoghurt op basis van melk die jij prefereert. De smaak hiervan komt namelijk duidelijk naar voren, dus zorg dat de yoghurt van de beste kwaliteit is die je kunt krijgen. Zelf maak ik yoghurt van verse, biologische melk bij de boer vandaan of geitenmelk als dat zo uitkomt. Erg leuk om te doen en eigenlijk heel eenvoudig!

Komkommer en Munt Raita
Recipe Type: Sauzen en Dips
Cuisine: Indiaas
Author: Heleen Quantrill
Prep time:
Total time:
Serves: 4
De lekkerste raita maak je van de beste yoghurt. Maak de yoghurt zelf en profiteer van de probiotische voordelen!
Ingredients
  • 250 ml yoghurt ([url href=”http://www.yoghurt.nl” target=”_blank”]koop hier[/url])
  • 1/4 komkommer
  • Verse munt naar smaak
  • Zout en peper
Instructions
  1. Snijd de komkommer in kleine stukjes en snijd de munt julienne.
  2. Meng dit met de yoghurt in een kom en breng op smaak met zout en peper.
  3. Laat nog even in de koelkast staan zodat de smaken beter tot hun recht komen.

Maak je eigen Yoghurt!

Zelf yoghurt maken is supersimpel met een yoghurtmaker. Je hoeft je geen zorgen te maken over het controleren van de temperatuur en deze yoghurtmaker van Easiyo gebruikt niet eens stroom! Zelf yoghurt maken is een leuk klusje om te doen en de yoghurt kun je omtoveren tot bijvoorbeeld heerlijke ijsjes!

Lijkt jou zo’n stroomloze yoghurtmaker ook wel leuk? Speciaal voor jou als lezer van Eet Goed Voel je Goed is er een kortingscode aangemaakt die je recht geeft op 50% korting! Gebruik de code ‘yoghurtmaker‘ bij het afrekenen om te profiteren.

0002641_easiyo_yogurt_maker_red

Koop nu de yoghurtmaker met 50% korting bij Yoghurt.nl

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »