Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes

Ja, wat een titel hè? Maar het dekt de lading! Deze licht zure, ongezoete gelatine puddinkjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken ontzettend lekker! Geen ingewikkelde toestanden dus, maar gebruik maken van dingen die je meestal wel in huis hebt en toch een lekker toetje op tafel zetten.

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes
4 porties

400 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml room of kokosmelk (wordt het wel minder romig van smaak van)
6 blaadjes gelatine of 5 gram agar agar

  1. Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in.
  2. Draai het vuur uit.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes.
  4. Knijp ze uit en los ze op in de hete sinaasappelsap.
  5. Als je agar agar gebruikt, kun je dat zonder voor te weken, toevoegen.
  6. Roer even goed door en schenk dan de overige sinaasappelsap en de room er bij.
  7. Nog even doorroeren en verdeel het over vier dessert kommetjes.
  8. Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven.
  9. Een lekker toef slagroom of opgeklopte kokosroom en klaar!

Tip: Als je kokosmelk hebt die gesepareerd is, heb je altijd zo’n bonk kokosroom over. Deze kun je iets opkloppen net als slagroom om een luchtig geheel te krijgen. Dit leent zich heel goed ter vervanging van gewone slagroom.

Tip 2: Maak dit toetje ’s ochtends zodat je na het eten zo op kan dienen.

Tip 3: Eigenlijk kun je elk soort fruitsap gebruiken, behalve ananas en papaja vanwege de enzymen in die vruchten. Die werken het opstijven tegen.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »