Vandaag trakteer ik jullie op een gastrecept van Hanneke van Culinea. Ze wil meer met bonen doen en deze kleurrijke salade ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook erg lekker!
Salade van Bloedsinaasappel, Kidneybonen en Geitenkaas
Ingrediënten
- 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden
- 3 eetl rode wijnazijn
- 2 bloedsinaasappels
- 1 zakje eikenbladsla 1 klein blikje kidneybonen uitgelekt
- 80 gram zachte geitenkaas verbrokkeld
- 4 eetl olijfolie
- 1 eetl mosterd
- zout en peper
Instructies
- Een uur van te voren: ui in hele dunne ringen snijden en in een jampotje doen, giet daarbij een flinke scheut rode wijnazijn. Deksel erop, even schudden en laten staan.
- Hierdoor gaat het hele scherpe van de ui eraf en worden het mooie rode en frisse uiringen.
- Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel.
- Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
- Op een grote schaal de gemengde sla verdelen, hierop de sinaasappelplakjes, kidneybonen en geitenkaas verdelen. De uiringen uit azijn halen met een vork en deze over de salade doen.
- De azijn in het potje aanvullen met overgebleven sap, olie, mosterd, peper en zout, deksel erop en goed schudden. Deze dressing over de salade gieten.
- Meteen serveren.
Gezondheidsvoordelen Peulvruchten
Als je minder vlees wil gaan eten, is het toevoegen van peulvruchten in je dieet een optie. Peulvruchten bevatten veel vezels, B vitaminen, ijzer en geven je lang een verzadigd gevoel. Verder vallen peulvruchten op vanwege hun hoge gehalte kalium, de tegenhanger van natrium.
Zorg er wel altijd voor dat je peulvruchten lang de tijd geeft om te voor te weken en te garen. Dit om antinutriënten zo veel mogelijk onschadelijk te maken. Hier lees je daar een interessant en uitgebreid artikel over.
En jij? Wat doe jij met peulvruchten? En eet je ze ter vervanging van vlees of meer ernaast? Deel het hieronder!
Laat een reactie achter