Salade van Sinaasappel, Kidneybonen en Geitenkaas

Salade met bloedsinaasappels kidneybonen en geitenkaas (Copy)

Salade met bloedsinaasappels kidneybonen en geitenkaas (Copy)Vandaag trakteer ik jullie op een gastrecept van Hanneke van Culinea. Ze wil meer met bonen doen en deze kleurrijke salade ziet er niet alleen prachtig uit, maar is ook erg lekker!

Salade met bloedsinaasappels kidneybonen en geitenkaas (Copy)

Salade van Bloedsinaasappel, Kidneybonen en Geitenkaas

Heleen Quantrill
2016 is uitgeroepen tot het jaar van de bonen. We gaan dus minimaal 1 x per week bonen eten. Deze salade bijvoorbeeld met de lunch.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Salade
Porties 2

Ingrediënten
  

  • 1 kleine rode ui in dunne ringen gesneden
  • 3 eetl rode wijnazijn
  • 2 bloedsinaasappels
  • 1 zakje eikenbladsla
1 klein blikje kidneybonen uitgelekt
  • 80 gram zachte geitenkaas verbrokkeld
  • 4 eetl olijfolie
  • 1 eetl mosterd
  • zout en peper

Instructies
 

  • Een uur van te voren: ui in hele dunne ringen snijden en in een jampotje doen, giet daarbij een flinke scheut rode wijnazijn. Deksel erop, even schudden en laten staan.
  • Hierdoor gaat het hele scherpe van de ui eraf en worden het mooie rode en frisse uiringen.
  • Rasp de schil van 1 schoongeboende bloedsinaasappel.
  • Snijd met een scherp mes de bovenkant en de onderkant van sinaasappels af. Zet de sinaasappels op de snijplank en snijd van boven naar beneden in een ronde beweging de schil met het wit af. Snijd dan in dunne plakken (vang het sap op en gebruik dit ook voor de dressing).
  • Op een grote schaal de gemengde sla verdelen, hierop de sinaasappelplakjes, kidneybonen en geitenkaas verdelen. De uiringen uit azijn halen met een vork en deze over de salade doen.
  • De azijn in het potje aanvullen met overgebleven sap, olie, mosterd, peper en zout, deksel erop en goed schudden. Deze dressing over de salade gieten.
  • Meteen serveren.

Gezondheidsvoordelen Peulvruchten

Als je minder vlees wil gaan eten, is het toevoegen van peulvruchten in je dieet een optie. Peulvruchten bevatten veel vezels, B vitaminen, ijzer en geven je lang een verzadigd gevoel. Verder vallen peulvruchten op vanwege hun hoge gehalte kalium, de tegenhanger van natrium.

Zorg er wel altijd voor dat je peulvruchten lang de tijd geeft om te voor te weken en te garen. Dit om antinutriënten zo veel mogelijk onschadelijk te maken. Hier lees je daar een interessant en uitgebreid artikel over.

En jij? Wat doe jij met peulvruchten? En eet je ze ter vervanging van vlees of meer ernaast? Deel het hieronder! 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »