Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe besIk schrijf niet vaak over salades. Salades voor mij zijn altijd iets dat ik op het laatste moment in een kom door elkaar hussel en bij een hoofdgerecht eet, op basis van wat er op dat moment in de koelkast aanwezig is. De ingrediënten die ik in huis heb om een salade van te maken, zijn groenten die mijn eetlust opwekten toen ik over de markt liep of naar de bio boerderij even verderop ging. Salades zijn spontaan.

Maar af en toe maak ik een combinatie die ik vervolgens heel haastig opschrijf op een kladje om ‘m maar niet te vergeten. Of eet ik een salade in een restaurant waar ik dan direct een foto van maak zodat ik hem thuis na kan maken. Dat was het geval met deze salade van veldsla, radijs en blauwe bes. Heel erg voorjaar en zoet-bitter van smaak. De blauwe bessen maakte de salade helemaal af.

Afgelopen weekend hadden we vrienden over de vloer en hebben we heerlijk ontspannen gebarbecued in het zonnetje. Deze salade heb ik toen nagemaakt en de reacties waren erg positief. Ik deed er kleine hoopjes zachte geitenkaas bij in plaats van een dressing en zette de schaal midden op tafel met alleen wat vorken erbij. Zo direct van het bord snoepen en genieten van goed gezelschap, een goeie fles wijn en verse ingrediënten die helemaal in dit seizoen passen!

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe bes

Salade van Veldsla, Radijs en Blauwe Bes

Heleen Quantrill
Maak ook eens deze verrassende en toch zo simpele combi van veldsla, radijs en blauwe bes. Heerlijk lente-achtig en supervers!
Voorbereidingstijd 5 minuten
Totale tijd 5 minuten
Gang Salade
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 handen vol veldsla worteltjes enigszins verwijderd
  • 1 bosje radijs in dunne plakjes gesneden
  • 1 doosje blauwe bessen
  • 125 gram zachte geitenroomkaas
  • Zout peper, citroenrasp

Instructies
 

  • Was de veldsla en blauwe bessen en verdeel deze op een groot bord.
  • Strooi de plakjes radijs hier overheen.
  • Verdeel her en der hoopjes geitenroomkaas.
  • Bestrooi het geheel met zout en peper en rasp er als finishing touch wat citroenschil overheen.
  • Serveer direct en geniet!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsmiddelen met veel Verzadigd vet
Gezondheid Algemeen

Verzadigd vet: wat zijn de voordelen en nadelen?

Vetten hebben vaak een slechte naam, vooral verzadigde vetten. Maar zijn die zorgen wel helemaal terecht? Zoals je weet, heeft je lichaam vet nodig om goed te kunnen functioneren. Ook verzadigd vet speelt daarin een rol. Toch hoor je vaak dat je er niet te veel van moet eten. Hoe

Lees verder »
heel veel spelt
Gezond eten

Hoe gezond is spelt?

Spelt is de laatste jaren weer helemaal terug van weggeweest. Je ziet het steeds vaker terug in broden, crackers, pasta’s en ontbijtgranen. Veel mensen kiezen voor spelt, omdat ze denken dat dit gezonder is dan gewone tarwe. Maar klopt dat eigenlijk wel? In dit artikel lees je wat spelt precies

Lees verder »
voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »