Simpele Stoofpot met Worst

Dit artikel wordt jullie ook aangeboden namens Schotsehooglanders.nl! Een fijn bedrijf waar je goed terecht kunt voor kip zonder antibiotica, vlees van blije varkens en heerlijk vlees van, jawel, Schotse Hooglanders. Voor dit artikel heb ik een box mogen uitkiezen om uit te proberen en dit recept viel zo goed in de smaak, dat ik het graag met jullie wil delen! 

Stoofpot met WorstDeze simpele stoofpot heeft minimale bereiding en slechts een klein beetje geduld nodig. Perfect voor doordeweekse dagen als je geen zin hebt aan veel afwas en gedoe. Gewoon snijden, braden en stoven.

De worst in deze stoofpot komt bij Schotsehooglanders vandaan! Ik maakte al eerder gewag van hun bedrijf en producten op deze blog en op Facebook en ik blijf het doen! Leuke mensen, goeie producten en een ijzersterk verhaal. Echt een bedrijf dat het verdiend om gesteund te worden. Dus mijn tip voor vandaag: Als je nog op zoek bent naar kip zonder anitbiotica en vlees van blije varkens en runderen, dan kun je heel goed bij Schotsehooglanders terecht. Het vlees wordt ingevroren bij je thuisgebracht, mooi geportioneerd dus je hebt er zelf geen extra werk van.

Schotse Hooglanders logoDe worst die ze verkopen bevat alleen maar vlees en kruiderijen. Dus geen vulmiddelen, E-nummers en andere toevoegingen om worst op worst te laten lijken. Gewoon een lekkere, kruidige worst. Perfect voor deze stoofschotel met wat zoetere en neutrale knolgewassen. Zo komt de smaak van de worst mooi naar voren.

Schotse Hooglanders logo

Simpele Stoofpot met Worst

Heleen Quantrill
Een simpele maar smaakvolle stoofpot met worst van blije varkens. Minimale moeite, maximale smaak. Plus, weinig afwas want alles kan in één pan!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur
Totale tijd 1 uur 10 minuten
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 4 grote aardappels
  • 4 winterpenen
  • 1 braadworst van SchotseHooglanders ca. 300 gram
  • 2 el olijfolie
  • 1 ui gesnipperd
  • 1 teentje knoflook uitgeperst
  • 1 tl gemalen koriander
  • Peper en gemberpoeder naar smaak
  • 400 gram tomatenblokjes
  • 400 ml groentebouillon zoals deze
  • 1-2 laurierblaadjes

Instructies
 

  • Neem een pan met een dikke bodem en verhit hierin de olijfolie.
  • Prik kleine gaatjes in de worst en braad de worst rondom voor ongeveer 10 minuten.
  • Haal de worst uit de pan en leg deze even apart.
  • Snijd ondertussen de aardappels en wortels in stukken.
  • Fruit de ui in de olijfolie en achtergebleven vet tot hij glazig wordt en voeg dan de knoflook, specerijen, wortel en aardappel toe.
  • Roer dit alles even om en laat 5 minuten bakken.
  • Doe nu de tomatenblokjes en bouillon en laurierblaadjes er bij en breng aan de kook.
  • Leg de worst in de pan en draai het vuur laag.
  • Laat 45 minuten garen of totdat de groenten gaar zijn.
  • Serveer direct.

Notities

Ik heb hier de specerijen gebruikt die ook in de worst zitten. Op die manier wordt het een mooi geheel. Als je geen koriander en/ of gember in huis hebt, kun je het ook achterwege laten, de groentebouillon levert al een lekkere smaak.

Ook interesse in eerlijk en gezond vlees? Schotse Hooglanders bezorgd de pakketten bij je thuis, in porties en al diepgevroren. Ik kan het jullie van harte aanbevelen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »