Snelle Pompoensoep en Geroosterde Pompoenstukjes

Gisteravond hebben we een heel gezellig jaarfeest op school gehad waarbij de kinderen o.a. hun zelf gekweekte pompoen mochten laten zien. Het was grappig om te horen dat er maar weinig ouders waren die wisten wat ze nou eigenlijk met zo’n pompoen konden doen. Wat een gemis! Pompoen is niet alleen erg gezond, maar door de zoetige smaak lusten veel kinderen het ook. Perfect dus! Daarom vandaag twee makkelijke recepten, die zeer kindvriendelijk en makkelijk te maken zijn!

Pompoensoep en Geroosterde Pompoenstukjes

6 porties

1 klein, biologisch pompoentje (ongeveer 1 kilo), gewassen
2 el olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
500 ml bouillon naar keuze
Peper en zout
Staafmixer

  1. Snijd eerst de pompoen door midden en schep de zaadjes er uit.
  2. Verwijder de steel en snijd de pompoen verder in even grote stukken.
  3. Neem een ruime pan en verhit hier de olijfolie of kokosolie in.
  4. Fruit de ui en doe na 5 minuten de knoflook er bij.
  5. Voeg nu de pompoen toe en roer even om.
  6. Schenk de bouillon er bij en breng aan de kook.
  7. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht wordt.
  8. Neem nu de staafmixer (of een blender) en pureer de soep tot het de gewenste consistentie heeft.
  9. Als de soep nog iets te dik is, voeg dan wat extra bouillon of wat water toe.
  10. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tip: Lekker met een scheutje room of extra, geroosterde pompoenzaadjes.

Geroosterde Pompoenstukjes
4 – 6 porties

1 klein, biologisch pompoentje (ongeveer 1 kilo)
Olijfolie
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Komijnzaadjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  2. Neem een bakplaat en leg hier een velletje bakpapier op.
  3. Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaadjes.
  4. Verwijder de steel en snijd de pompoen verder in even grote stukje. (Optioneel: schil de pompoen eerst)
  5. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  6. Strooi zout en peper over de pompoen en hussel even om.
  7. Bestrooi dit met komijnzaadjes naar behoefte en zet in de oven.
  8. Rooster de pompoenstukjes in 30 – 45 minuten gaar of tot ze goudbruin en zacht zijn.
  9. Lekker in plaats van aardappel of wortel!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »