Snelle Pompoensoep en Geroosterde Pompoenstukjes

Gisteravond hebben we een heel gezellig jaarfeest op school gehad waarbij de kinderen o.a. hun zelf gekweekte pompoen mochten laten zien. Het was grappig om te horen dat er maar weinig ouders waren die wisten wat ze nou eigenlijk met zo’n pompoen konden doen. Wat een gemis! Pompoen is niet alleen erg gezond, maar door de zoetige smaak lusten veel kinderen het ook. Perfect dus! Daarom vandaag twee makkelijke recepten, die zeer kindvriendelijk en makkelijk te maken zijn!

Pompoensoep en Geroosterde Pompoenstukjes

6 porties

1 klein, biologisch pompoentje (ongeveer 1 kilo), gewassen
2 el olijfolie of kokosolie
1 ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, uitgeperst
500 ml bouillon naar keuze
Peper en zout
Staafmixer

  1. Snijd eerst de pompoen door midden en schep de zaadjes er uit.
  2. Verwijder de steel en snijd de pompoen verder in even grote stukken.
  3. Neem een ruime pan en verhit hier de olijfolie of kokosolie in.
  4. Fruit de ui en doe na 5 minuten de knoflook er bij.
  5. Voeg nu de pompoen toe en roer even om.
  6. Schenk de bouillon er bij en breng aan de kook.
  7. Laat ongeveer 20 minuten zachtjes koken totdat de pompoen zacht wordt.
  8. Neem nu de staafmixer (of een blender) en pureer de soep tot het de gewenste consistentie heeft.
  9. Als de soep nog iets te dik is, voeg dan wat extra bouillon of wat water toe.
  10. Breng de soep eventueel op smaak met zout en peper en serveer direct.

Tip: Lekker met een scheutje room of extra, geroosterde pompoenzaadjes.

Geroosterde Pompoenstukjes
4 – 6 porties

1 klein, biologisch pompoentje (ongeveer 1 kilo)
Olijfolie
1/2 tl zout
1/2 tl peper
Komijnzaadjes

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden (elektrisch).
  2. Neem een bakplaat en leg hier een velletje bakpapier op.
  3. Snijd de pompoen door midden en verwijder de zaadjes.
  4. Verwijder de steel en snijd de pompoen verder in even grote stukje. (Optioneel: schil de pompoen eerst)
  5. Leg de pompoen op de bakplaat en besprenkel met olijfolie.
  6. Strooi zout en peper over de pompoen en hussel even om.
  7. Bestrooi dit met komijnzaadjes naar behoefte en zet in de oven.
  8. Rooster de pompoenstukjes in 30 – 45 minuten gaar of tot ze goudbruin en zacht zijn.
  9. Lekker in plaats van aardappel of wortel!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

waterkers
Gezond eten

De 20 gezondste groenten volgens onderzoek

Groenten zijn onmisbaar voor een gezond voedingspatroon. Maar wist je dat sommige groenten veel meer voedingsstoffen bevatten dan andere? De William Paterson University heeft een uitgebreid onderzoek uitgevoerd waarin ze de meest voedzame groenten rangschikten op basis van hun voedingswaarde. Elke groente in deze lijst kreeg een score van maximaal

Lees verder »
een close up van een zwarte knoflook
Gezond eten

Is zwarte knoflook gezond?

Zwarte knoflook wordt steeds populairder, vooral door de unieke smaak en mogelijke gezondheidsvoordelen. Maar is het echt gezonder dan gewone knoflook? Laten we dit superfood eens goed onder de loep nemen. Wat is zwarte knoflook? Zwarte knoflook ontstaat door gewone knoflook langzaam te fermenteren bij een constante temperatuur en luchtvochtigheid.

Lees verder »
een macdonalds burger met frietjes
Gezond eten

Wat is het gezondste bij de McDonald’s?

Fastfood en gezond eten lijken misschien niet samen te gaan. Toch kun je bij McDonald’s verrassend genoeg een aantal verstandige keuzes maken. Natuurlijk blijft fastfood een minder optimale optie als je echt gezond wilt eten, maar soms wil je gewoon even iets makkelijks. Hoe maak je dan de beste keuze?

Lees verder »