Spinazietaart – Glutenvrij

Wij zijn niet zulke spinazie-eters. De kinderen vinden het te bitter, Echtgenoot vindt het niet vullen en ik vind het gevoel achteraf dat het op je tanden geeft onaangenaam. Maar ik weet hoe goed het voor je is en ik ben op een missie om vaker spinazie te eten. Van de zomer verstopte ik het vaak in salade en dat ging altijd goed, het zal het kookproces zijn dat de typische smaak naar boven brengt. Maar met dit herfstweer hebben we geen zin meer in salades. De kost moet ons verwarmen.

Vandaar dit idee voor een spinazietaart. Spinazie wordt veel gebruikt in quiche en souffles, maar vaak wordt er dan bloem of deeg gebruikt om het een vorm en bepaalde smaak te geven. Maar behalve voor de esthetiek hebben we dit niet nodig. Wat we wel nodig hebben zijn eieren en veel, heel veel knoflook!

Spinazietaart – Glutenvrij

1 zak spinazie, gewassen
3 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
Keltisch zeezout

  • Neem een ruime pan met een dikke bodem en laat hier de spinazie in slinken.
  • Doe het vervolgens in een keukenmachine met messen en maal het tot een grofgehakte structuur. Bewaar dit.
  • Verhit in dezelfde pan de olijfolie en doe hier de pijnboompitten bij.
  • Bak ze tot ze bijna goudbruin zijn.
  • Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
  • Neem een kom en kluts hier de eieren in.
  • Voeg het pijnboompitmengsel toe. 
  • Roer hier de spinazie doorheen en gebruik zout naar smaak. 
  • Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180 graden in 40 minuten gaar.
  • Serveer direct met tartaar of een gepocheerd ei. 
  • Vergeet niet je vitamine C in te nemen om het ijzer optimaal op te kunnen nemen!
Wat doen jullie met spinazie? Wie heeft er nog meer glutenvrije recepten om spinazie op te leuken?

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »