Wij zijn niet zulke spinazie-eters. De kinderen vinden het te bitter, Echtgenoot vindt het niet vullen en ik vind het gevoel achteraf dat het op je tanden geeft onaangenaam. Maar ik weet hoe goed het voor je is en ik ben op een missie om vaker spinazie te eten. Van de zomer verstopte ik het vaak in salade en dat ging altijd goed, het zal het kookproces zijn dat de typische smaak naar boven brengt. Maar met dit herfstweer hebben we geen zin meer in salades. De kost moet ons verwarmen.
Vandaar dit idee voor een spinazietaart. Spinazie wordt veel gebruikt in quiche en souffles, maar vaak wordt er dan bloem of deeg gebruikt om het een vorm en bepaalde smaak te geven. Maar behalve voor de esthetiek hebben we dit niet nodig. Wat we wel nodig hebben zijn eieren en veel, heel veel knoflook!
Spinazietaart – Glutenvrij
1 zak spinazie, gewassen
3 el olijfolie
4 tenen knoflook, uitgeperst
1 zakje pijnboompitten
2 eieren
Keltisch zeezout
- Neem een ruime pan met een dikke bodem en laat hier de spinazie in slinken.
- Doe het vervolgens in een keukenmachine met messen en maal het tot een grofgehakte structuur. Bewaar dit.
- Verhit in dezelfde pan de olijfolie en doe hier de pijnboompitten bij.
- Bak ze tot ze bijna goudbruin zijn.
- Voeg de knoflook toe en bak tot deze geurig is.
- Neem een kom en kluts hier de eieren in.
- Voeg het pijnboompitmengsel toe.
- Roer hier de spinazie doorheen en gebruik zout naar smaak.
- Stort het mengsel in een ingevette ovenschaal en bak op 180 graden in 40 minuten gaar.
- Serveer direct met tartaar of een gepocheerd ei.
- Vergeet niet je vitamine C in te nemen om het ijzer optimaal op te kunnen nemen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
Wij hebben vandaag deze taart gemaakt maar ipv. zout hebben we 150 g. gerookte zalmsnippers toegevoegd, grof gemalen peper en 2 eieren extra (we zijn met 5 personen) het was een heerlijke taart die helemaal past in onze paleo leefstijl! Super recept dat vaker kan!
Dank, Zus.
Linde Assems zegt
Ik vul een omelet met geroerbakte spinazie waar ik marscapone,uitgebakken spekjes en geroosterde pijnboompitjes door heb gedaan. daarbij een frisse komkommer of tomatensalade en smullen maar..
Anonymous zegt
Ik vind spinazie heerlijk maar als jij dat niet vindt, doe dan een handvol door je groene smoothie. Succes verzekerd want je proeft het niet.
Mijn favoriet is banaan, avocado, appel, spinazie, eetlepel Keltisch zout (niet puur hoor maar in water opgelost!), eetlepel chiazaad en nog een lekkere klodder cocosolie of (als je dat makkelijker vindt) een beetje cocosmeel.
Je kunt hiermee natuurlijk eindeloos mee variëren.
wendela zegt
ik maakte vandaag met dit recept als inspiratie een versie van biologische diepvries spinazie (1 pak á 450 gram). eerst heb ik een uitje gefruit, terwijl ik in een andere pan de spinazie opwarmde en er daarna het vocht uitdrukte in een zeef. toen de ui bij de spinazie, en een eiermengsel maken van 2 eieren, wat zout, peper, een scheut goeie slagroom en een bergje geraspte kaas. alles door elkaar gemengd en in de ingevette ovenschaal.
na bijna een half uur konden we aan tafel. lekker!
Dzoli zegt
Ok tegen bitere spinazie helpt wittesaus:) heel envoudig en meteen heel erg lekker;)