Spruitjes Chips

Spruitjes Chips

Als je net als ik best wel van een hapje tussendoor eet, dan moet je dit seizoen zorgen dat je deze spruitjes chips zo vaak mogelijk maakt. Iedere keer dat we spruitjes eten, en dat is momenteel wel een paar keer per week, snijd ik de onderkantjes er zo secuur mogelijk van af en bewaar ik de buitenste blaadjes van de spruiten. Even opbakken in wat vet en… yum! Dus wil je wat lekkers bij de film of wil je wat anders op tafel zetten als je borrelgasten of kinderen te spelen hebt? Probeer dan eens deze spruitjes chips!

Spruitjes Chips

1 portie

1 handvol schone spruitjes blaadjes
Boter, ghee of spekvet, vloeibaar
Zeezout
Chilipeper of kurkuma (optioneel)

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden.
  2. Neem een bakplaat en leg hier een velletje bakpapier op.
  3. Meng de blaadjes met het vet en bestrooi ze met zout en eventueel een ander kruid of specerij naar smaak.
  4. Verdeel de blaadjes gelijkmatig op de bakplaat en schuif in de oven.
  5. Bak in 8 – 10 minuten totdat de blaadjes knapperig zijn.
  6. Serveer direct.

Heb je dit recept met spruitjes ook al gezien?

Heb jij trouwens al een reactie achtergelaten bij de Give-Away van Kitchen&More? Ze geven namelijk een prachtig gekleurd RVS messenset weg! De winnaar mag zelf de kleur uitkiezen 😉 Dus als jij wel toe bent aan nieuwe messen en/ of een leuk cadeautje voor Sinterklaas wil, laat dan gauw een berichtje achter!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

7 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Dit kan ook met boerenkoolblad. Nerven eruit snijden, olie, kruiden en/of wat geraspte kaas. Heerlijk!

    Olga

  2. Er zit al 9 kilo in de vriezer, ik heb dus eigenlijk geen verse nodig op het moment, maar ben welk benieuwd hoe het smaakt en ga 1 zakje kopen.

  3. Anonymous schreef:

    Net spruitjes gekregen in mijn groentepakket: komt dus goed van pas!

  4. Anonymous schreef:

    Toevallig laatst gemaakt; was echt lekker. En ik hield eigenlijk nooit zo van spruitjes. Kwam er bij toeval achter dat je ongeveer hetzelfde effect bereikt als je ze wokt in een beetje kokosolie (al zal het ongetwijfeld ook met boter oid kunnen). Ik was spruitjes aan het wokken en er vielen wat blaadjes af; die werden lekker krokant/knisperig (als dat een woord is). heerlijk!
    Groet, Inez

  5. Anonymous schreef:

    Nog nooit aan gedacht, maar ga het wel uitproberen!
    Mijn oven zal ik wat lager zetten, want net als bij je vorige spruitjesgerecht, die met cranberries en walnoten werd het wat te donker maar was nog niet gaar van binnen.
    Elke oven is natuurlijk anders:-)
    Groet, Sabine

  6. Dit ga ik proberen. Ik kook altijd te veel spruitjes. Mijn man eet die koud met wat kruidenzout ’s avonds als snack.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »