Steak Tartare met de vleesmolen van Kenwood

Vleesmolen van KenwoodEerder hebben wij al een review online gezet over de keukenmachine Chef van Kenwood, een zeer onmisbaar item in de keuken. Nu hebben we tevens de vleesmolen van Kenwood uitgeprobeerd op deze keukenmachine, dit is één van de verkrijgbare accessoires van de Kenwood Chef.

Een recept wat we altijd al wilden uitproberen is zelfgemaakte steak tartare. Dat hebben we dus met deze vleesmolen gemaakt.

Steak Tartare

Steak Tartare1

Steak Tartare

Petra Kuijk
Klassieke Steak Tartare gemaakt met de vleesmolen van de Kenwood keukenmachine.
Voorbereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Gang Avondeten
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 300 gram longhaas jodenhaas of biefstuk mag natuurlijk ook - ca. 150 gram per persoon
  • dijon mosterd – ca. 3 theelepels
  • tabasco naar smaak
  • kappertjes – ca. 1 5 eetlepel
  • sjalotje
  • ei eierdooier
  • Platte peterselie – 2 eetlepels
  • worcestershire saus – ca. 3 theelepels
  • cornichons kleine franse augurkjes - ca. 1,5 eetlepel
  • olijfolie
  • peper
  • zout

Instructies
 

  • Allereerst treffen we de voorbereidingen en hakken we de platte peterselie in stukjes, de kappertjes even fijn maken, het sjalotje snijden en ook de cornichons in kleine stukjes hakken. Zet ook alle vloeibare ingrediënten klaar, alsmede de eierdooier.
  • Maak ook de vleesmolen klaar voor gebruik, kies een schijf (dikte) die je wilt gebruiken. Er worden 3 soorten schrijven meegeleverd, wij gebruiken voor de steak tartare de middelste. Schroef de onderdelen in elkaar (heel gemakkelijk) en plaats de vleesmolen op de keukenmachine.
  • Maak de longhaas eventueel nog schoon zodat er geen vet op zit, doe het rauwe rode rundvlees in de vleesmolen en zet deze aan op de laagste stand. Het vlees komt er gemakkelijk uit en wordt mooi rul en los.
  • Leg het vlees in een gekoelde schaal, het beste is een schaal met daaronder een schaal met crushed ijs. Probeer het vlees zo koud mogelijk te houden indien je het wilt opdienen als voorgerecht (dus rauw).
  • Maak eerst een mengsel van de eidooier, dijon mosterd , tabasco, worcestershire saus. Voeg daarna de ingrediënten stuk voor stuk toe. Allereerst het vlees, dan de peterselie, kappertjes, cornichons en sjalotjes. Gebruik platte peterselie, want deze is smaakvoller dan krulpeterselie. Rustig door elkaar heen hussselen, niet kloppen, slaan of prakken. Eventueel op smaak brengen met peper, zout en/of extra tabasco.
  • Gebruik een steekvorm of ring op het bord en schep de tartare hier in, het ook wil natuurlijk ook iets en zo presenteer je de steak tartare op een leuke manier.

Steak Tartare1
Eet smakelijk!

Conclusie:
Een hele fijne accessoire van de Kenwood Chef keukenmachine. Makkelijk in gebruik, solide en makkelijk schoon te maken.  Geen echte minpunten, enkel dat er een deel van het vlees in de vleesmolen blijft zitten, maar dit is natuurlijk niet te voorkomen met een dergelijk apparaat. Dit zou je dan nog even handmatig moeten hakken want het is natuurlijk zonde om weg te gooien!
Aanrader!

En jullie? Gebruiken jullie een vleesmolen en keukenmachine? Wat is jouw favoriet? En heb jij nog tips? Deel ze hieronder!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

darmgezondheid
Gezondheid Algemeen

De rol van darmgezondheid in je energie en humeur

De laatste jaren hoor je steeds vaker dat onze darmen een veel grotere rol spelen in onze gezondheid dan we dachten. Niet alleen voor de spijsvertering, maar ook voor hoe energiek we ons voelen en zelfs hoe we ons mentaal voelen. Je darmen worden niet voor niets ook wel je

Lees verder »
carpaccio op een bord
Gezond eten

Is carpaccio gezond? Alles over deze populaire klassieker

Carpaccio is een van de meest geliefde voorgerechten in Nederland. Dun gesneden rundvlees, vaak geserveerd met Parmezaanse kaas, pijnboompitten, rucola en truffelmayonaise, het klinkt heerlijk, maar is het ook gezond? In dit uitgebreid artikel lees je alles over de voedingswaarde, gezondheidsvoordelen en aandachtspunten van carpaccio. Wat is carpaccio precies? Carpaccio

Lees verder »
Duurzaam en gezond koken
Gezond eten

Duurzaam en gezond koken met professionele horeca-apparatuur

Gezond eten begint bij de juiste ingrediënten, maar ook de manier waarop je kookt speelt een grote rol. Of je nu thuis graag experimenteert met nieuwe recepten of in een professionele keuken werkt: goede apparatuur maakt het verschil. Steeds meer mensen ontdekken dat koken met kwalitatieve horeca-apparatuur niet alleen sneller

Lees verder »