Thaise Kippensoep met Pandanrijst
Originele Thaise kippensoep met Lassie Geurige Pandanrijst, kip, paprika, en heerlijke kruiden!
Voorbereidingstijd 10 minuten min
Bereidingstijd 20 minuten min
Totale tijd 30 minuten min
Porties 4 personen
Ingrediënten
- 250 gram Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
- 1 el Rode Thaise currypasta (naar smaak)
- 200 ml kokosmelk
- 1 liter verse kippenbouillon
- 3 cm verse gember geschild en in stukjes gesneden
- 1 stengel sereh (citroengras) in stukken gesneden
- 250 gram kipfilet in blokjes
- 150 gram winterpeen
- 2 paprika's, rood en geel
- 3 bosuitjes gesneden
- 1 el verse koriander
- 1 el platte peterselie
Instructies
- Allereerst kook je de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
- Breng ondertussen in een soeppan de kippenbouillon (1 liter), de currypasta (wij hebben 2 eetlepels gedaan omdat we van pittig houden), de kokosmelk (200 ml), de gemberwortel (in stukjes) en de sereh (gekneusd) aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten trekken tot een heerlijke bouillon.
- Er zijn 2 opties om de kip toe te voegen: eerst even bakken voor iets meer smaak, of straks de kip mee laten koken met de bouillon. Wij hebben er voor gekozen om de kip even te bakken van te voren.
- Schil de wortel (tip: doe dit met een dunschiller) en snijdt de winterpeen daarna in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in partjes (ongeveer 1 cm breed en halveer ze daarna.
- Voeg alle groente toe aan de bouillon: de paprika, wortel en bosui. De kip ook, indien je deze wilt koken. Indien de kip al gebakken is voeg je deze later pas toe. Laat deze soep nog even 8-10 minuten koken op laag vuur.
- Hak de peterselie en koriander grof.
- Neem mooie diepe borden of wijde schalen/kommen. Neem een steekvorm en doe hier rijst in, even aandrukken voor een mooi stevig builtje rijst.
- Haal de sereh en gemberwortel uit de soep en schenk daarna de soep om de rijst heen.
- Voeg naar smaak verse platte peterselie en verse koriander toe (grof gehakt).
- Eet smakelijk!