Thaise Kippensoep met Pandanrijst

Thaise Kippensoep

Thaise Kippensoep met Pandanrijst

Originele Thaise kippensoep met Lassie Geurige Pandanrijst, kip, paprika, en heerlijke kruiden!
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 20 minuten
Totale tijd 30 minuten
Porties 4 personen

Ingrediënten
  

  • 250 gram Lassie Geurige Pandanrijst Zacht & Bloemig
  • 1 el Rode Thaise currypasta (naar smaak)
  • 200 ml kokosmelk
  • 1 liter verse kippenbouillon
  • 3 cm verse gember geschild en in stukjes gesneden
  • 1 stengel sereh (citroengras) in stukken gesneden
  • 250 gram kipfilet in blokjes
  • 150 gram winterpeen
  • 2 paprika's, rood en geel
  • 3 bosuitjes gesneden
  • 1 el verse koriander
  • 1 el platte peterselie

Instructies
 

  • Allereerst kook je de pandanrijst volgens de aanwijzingen op het pakje.
  • Breng ondertussen in een soeppan de kippenbouillon (1 liter), de currypasta (wij hebben 2 eetlepels gedaan omdat we van pittig houden), de kokosmelk (200 ml), de gemberwortel (in stukjes) en de sereh (gekneusd) aan de kook. Laat het ongeveer 5 minuten trekken tot een heerlijke bouillon.
  • Er zijn 2 opties om de kip toe te voegen: eerst even bakken voor iets meer smaak, of straks de kip mee laten koken met de bouillon. Wij hebben er voor gekozen om de kip even te bakken van te voren.
  • Schil de wortel (tip: doe dit met een dunschiller) en snijdt de winterpeen daarna in dunne plakjes. Verwijder de zaadjes van de paprika en snijd deze in partjes (ongeveer 1 cm breed en halveer ze daarna.
  • Voeg alle groente toe aan de bouillon: de paprika, wortel en bosui. De kip ook, indien je deze wilt koken. Indien de kip al gebakken is voeg je deze later pas toe. Laat deze soep nog even 8-10 minuten koken op laag vuur.
  • Hak de peterselie en koriander grof.
  • Neem mooie diepe borden of wijde schalen/kommen. Neem een steekvorm en doe hier rijst in, even aandrukken voor een mooi stevig builtje rijst.
  • Haal de sereh en gemberwortel uit de soep en schenk daarna de soep om de rijst heen.
  • Voeg naar smaak verse platte peterselie en verse koriander toe (grof gehakt).
  • Eet smakelijk!

Notities

Thaise Kippensoep

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

voedingsstoffen
Gezondheid Algemeen

Wat zijn voedingsstoffen? Uitleg en tips

Voedingsstoffen zijn de basis van een gezond lichaam. Ze bepalen hoe je je voelt, hoe goed je herstelt, en zelfs hoe scherp je geest is. Toch hoor ik regelmatig dat mensen niet precies weten welke voedingsstoffen ze écht nodig hebben. Daarom leg ik het je graag uit. Kort, duidelijk en

Lees verder »
karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »