Op drukke, herfstige dagen maak ik graag comfort food dat niet lang hoeft te garen. Deze ‘chunky’ tomatensoep met rode ui en steranijs van Van Beekum Specerijen voldoet aan al die eisen
Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Zeker in deze tijd van het jaar lijkt de tijd letterijk door je vingers te glippen. Nu maak ik bewust tijd voor stilte en bezinning en waak ik ervoor onze agenda dag aan dag te vullen met verplichtingen, maar dan nog is het zo maar zondag en vraag je je af wat je de afgelopen week nou werkelijk hebt gedaan. Op zo’n moment is het erg plezierig om niet al te moeilijk te hoeven doen met het eten. Gewoon opwarmen en serveren en klaar. Deze tomatensoep is daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig en goedkoop om te maken, vriest prima in en smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder.
Dit is een stevige soep die goed vult en prima vegetarisch gemaakt kan worden. Ikzelf vind de combinatie van spek, rode ui en steranijs heerlijk, maar de spek is optioneel. Dus doe jezelf een plezier en maak een grote pan vol van deze soep. Het kost nauwelijks energie en levert heel wat op. Scheelt jou weer tijd verderop in de week.
Tomatensoep met Rode ui en Steranijs
1,5 liter
2 el olijfolie
100 gram spek, in blokjes gesneden
5 rode uien, grof gesneden
15 tomaten, grof gesneden
2 tl paprikapoeder
3 steranijs
Zeezout en peper
- Neem een ruime pan met een dikke bodem en verhit hierin de olie
- Fruit de ui en de bacon totdat de ui glazig wordt.
- Voeg de tomaten toe en roer even goed om.
- Voeg nu de paprika en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper.
- Schenk 1 liter water erbij en breng aan de kook.
- Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen, roer elke 10 minuten even door.
- Als je de soep wilt invriezen, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
- Schenk de soep in porties voor 1 persoon of voor je hele gezin in passende bakjes of zakken en vries in.
[…] Steranijs heeft een prachtige vorm en is daardoor direct al perfect om mee te decoreren en je huis er op die manier lekker door te laten ruiken. Ik doe altijd een paar steranijs bij de stoofpeertjes of appelmoes. Maar het is ook erg lekker in kruidige tomatensoep. […]