Comfort Food – Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

Tomatensoep met rode ui en steranijs

Op drukke, herfstige dagen maak ik graag comfort food dat niet lang hoeft te garen. Deze ‘chunky’ tomatensoep met rode ui en steranijs van Van Beekum Specerijen voldoet aan al die eisen

Tomatensoep met rode ui en steranijs

Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Zeker in deze tijd van het jaar lijkt de tijd letterijk door je vingers te glippen. Nu maak ik bewust tijd voor stilte en bezinning en waak ik ervoor onze agenda dag aan dag te vullen met verplichtingen, maar dan nog is het zo maar zondag en vraag je je af wat je de afgelopen week nou werkelijk hebt gedaan. Op zo’n moment is het erg plezierig om niet al te moeilijk te hoeven doen met het eten. Gewoon opwarmen en serveren en klaar. Deze tomatensoep is daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig en goedkoop om te maken, vriest prima in en smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder.

Dit is een stevige soep die goed vult en prima vegetarisch gemaakt kan worden. Ikzelf vind de combinatie van spek, rode ui en steranijs heerlijk, maar de spek is optioneel. Dus doe jezelf een plezier en maak een grote pan vol van deze soep. Het kost nauwelijks energie en levert heel wat op. Scheelt jou weer tijd verderop in de week.

Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

1,5 liter

2 el olijfolie
100 gram spek, in blokjes gesneden
5 rode uien, grof gesneden
15 tomaten, grof gesneden
2 tl paprikapoeder
3 steranijs
Zeezout en peper

  1. Neem een ruime pan met een dikke bodem en verhit hierin de olie
  2. Fruit de ui en de bacon totdat de ui glazig wordt.
  3. Voeg de tomaten toe en roer even goed om.
  4. Voeg nu de paprika en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk 1 liter water erbij en breng aan de kook.
  6. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen, roer elke 10 minuten even door.
  7. Als je de soep wilt invriezen, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Schenk de soep in porties voor 1 persoon of voor je hele gezin in passende bakjes of zakken en vries in.
Wij houden van grove soep, maar als dit niet echt jouw ding is, zet dan op het eind de staafmixer in de pan of pureer de soep in een blender voor een gladdere textuur.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »
Gietijzeren Braadpan1
Een Natuurlijk Schone Keuken

Review Gietijzeren Braadpan

Ahh, de braadpan. Een trouwe kameraad in de keuken. Hij bakt, suddert en stooft en bewaart van tijd tot tijd de uien als er even geen ruimte in de kelderkast is. Dit is een van de meest essentiele onderdelen van een goed doordachte keuken. Als je er nog niet eentje

Lees verder »