Comfort Food – Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

Op drukke, herfstige dagen maak ik graag comfort food dat niet lang hoeft te garen. Deze ‘chunky’ tomatensoep met rode ui en steranijs voldoet aan al die eisen

Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Zeker in deze tijd van het jaar lijkt de tijd letterijk door je vingers te glippen. Nu maak ik bewust tijd voor stilte en bezinning en waak ik ervoor onze agenda dag aan dag te vullen met verplichtingen, maar dan nog is het zo maar zondag en vraag je je af wat je de afgelopen week nou werkelijk hebt gedaan. Op zo’n moment is het erg plezierig om niet al te moeilijk te hoeven doen met het eten. Gewoon opwarmen en serveren en klaar. Deze tomatensoep is daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig en goedkoop om te maken, vriest prima in en smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder.

Dit is een stevige soep die goed vult en prima vegetarisch gemaakt kan worden. Ikzelf vind de combinatie van spek, rode ui en steranijs heerlijk, maar de spek is optioneel. Dus doe jezelf een plezier en maak een grote pan vol van deze soep. Het kost nauwelijks energie en levert heel wat op. Scheelt jou weer tijd verderop in de week.

Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

1,5 liter

2 el olijfolie
100 gram spek, in blokjes gesneden
5 rode uien, grof gesneden
15 tomaten, grof gesneden
2 tl paprikapoeder
3 steranijs
Zeezout en peper

  1. Neem een ruime pan met een dikke bodem en verhit hierin de olie
  2. Fruit de ui en de bacon totdat de ui glazig wordt.
  3. Voeg de tomaten toe en roer even goed om.
  4. Voeg nu de paprika en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk 1 liter water erbij en breng aan de kook.
  6. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen, roer elke 10 minuten even door.
  7. Als je de soep wilt invriezen, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Schenk de soep in porties voor 1 persoon of voor je hele gezin in passende bakjes of zakken en vries in.
Wij houden van grove soep, maar als dit niet echt jouw ding is, zet dan op het eind de staafmixer in de pan of pureer de soep in een blender voor een gladdere textuur.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

zwarte peper in een bowl
Gezond eten

Is zwarte peper gezond? Ontdek de voordelen

Zwarte peper ken je vast als een standaard smaakmaker in de keuken. Maar wist je dat het ook invloed kan hebben op je gezondheid? Als voedingsdeskundige zie ik vaak dat kleine ingrediënten, zoals peper, verrassend veel effect hebben. In dit artikel leg ik je uit wat zwarte peper is, welke

Lees verder »
olie dat word geschonken in een pan
Gezondheid Algemeen

Wat is de gezondste olie om in te bakken?

Als je graag gezond wilt koken, heb je je dit vast al eens afgevraagd: welke olie is nu eigenlijk het beste om in te bakken? Er zijn tientallen soorten oliën te koop, van zonnebloem- tot kokosolie en van avocado- tot olijfolie. Maar niet elke olie is even geschikt om te

Lees verder »
percolator koffie
Gezondheid Algemeen

Is percolator koffie ongezond?

Koffie blijft een populair onderwerp in de gezondheidswereld, en de manier waarop je het bereidt speelt daarin een grote rol. Percolator koffie – ook wel mokapot-koffie genoemd – is geliefd om zijn volle smaak en stevige aroma. Maar is deze manier van koffiezetten eigenlijk wel gezond? In dit artikel leg

Lees verder »