Comfort Food – Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

Op drukke, herfstige dagen maak ik graag comfort food dat niet lang hoeft te garen. Deze ‘chunky’ tomatensoep met rode ui en steranijs voldoet aan al die eisen

Druk, druk, druk. Wie kent het niet? Zeker in deze tijd van het jaar lijkt de tijd letterijk door je vingers te glippen. Nu maak ik bewust tijd voor stilte en bezinning en waak ik ervoor onze agenda dag aan dag te vullen met verplichtingen, maar dan nog is het zo maar zondag en vraag je je af wat je de afgelopen week nou werkelijk hebt gedaan. Op zo’n moment is het erg plezierig om niet al te moeilijk te hoeven doen met het eten. Gewoon opwarmen en serveren en klaar. Deze tomatensoep is daar een goed voorbeeld van. Heel eenvoudig en goedkoop om te maken, vriest prima in en smaakt de volgende dag eigenlijk nog lekkerder.

Dit is een stevige soep die goed vult en prima vegetarisch gemaakt kan worden. Ikzelf vind de combinatie van spek, rode ui en steranijs heerlijk, maar de spek is optioneel. Dus doe jezelf een plezier en maak een grote pan vol van deze soep. Het kost nauwelijks energie en levert heel wat op. Scheelt jou weer tijd verderop in de week.

Tomatensoep met Rode ui en Steranijs

1,5 liter

2 el olijfolie
100 gram spek, in blokjes gesneden
5 rode uien, grof gesneden
15 tomaten, grof gesneden
2 tl paprikapoeder
3 steranijs
Zeezout en peper

  1. Neem een ruime pan met een dikke bodem en verhit hierin de olie
  2. Fruit de ui en de bacon totdat de ui glazig wordt.
  3. Voeg de tomaten toe en roer even goed om.
  4. Voeg nu de paprika en steranijs toe en breng op smaak met zout en peper.
  5. Schenk 1 liter water erbij en breng aan de kook.
  6. Laat het geheel 30 minuten zachtjes pruttelen, roer elke 10 minuten even door.
  7. Als je de soep wilt invriezen, laat hem dan eerst afkoelen tot kamertemperatuur.
  8. Schenk de soep in porties voor 1 persoon of voor je hele gezin in passende bakjes of zakken en vries in.
Wij houden van grove soep, maar als dit niet echt jouw ding is, zet dan op het eind de staafmixer in de pan of pureer de soep in een blender voor een gladdere textuur.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

karnemelk en melk in glazen
Gezond eten

Karnemelk of melk: wat is gezonder?

Melk of karnemelk? Je hebt het vast wel eens in de supermarkt overwogen. Beide lijken gezond, maar ze verschillen behoorlijk. Niet alleen qua smaak, maar ook in voedingswaarde en hoe je lichaam erop reageert. Ik help je vandaag op weg om een goede keuze te maken. Wat is het verschil

Lees verder »
karnemelk in een glas
Gezond eten

Karnemelk gezond bij afvallen? Ontdek de feiten

Karnemelk. Veel mensen denken er nauwelijks aan bij het afvallen. Toch is het een verrassend gezonde drank die je zou kunnen helpen bij gewichtsverlies – als je het op de juiste manier gebruikt. In dit artikel leg ik uit wat karnemelk precies is, wat de voordelen én de valkuilen zijn,

Lees verder »