Valentijn Eitjes. Wie wel eens op Pinterest zit, zal ze wel eens tegengekomen zijn. Gekookte eitjes in de vorm van een hartje. Erg geinig! Geinig genoeg om er zelf eens mee aan de slag te gaan. Valentijn is meestal mierzoet, veel chocola, roze, rood, hartjes… Noem het maar op. Maar mijn valentijn is meer van de hartig en deze gevulde eitjes passen prima bij een Valentijnsontbijt of -brunch!
Het is even een klusje, maar moeilijk is het niet. Je hebt een schoon stuk karton nodig dat je kunt buigen, een dikke sateprikker of iets dat daarop lijkt, twee elastiekjes en uiteraard gekookte eitjes.
Kook allereerst je eitjes half-zacht tot hard. Net wat je zelf het lekkerst vindt. Pel de eitjes als ze nog warm zijn.
Vouw het karton in de lengte door midden en leg hier het eitje of eitjes in. Maak de elastiekjes vast aan de sateprikker en leg deze vervolgens op de nog warme eitjes.
Bind het elastiek daarna ook om het karton zodat het karton een V-vorm maakt. Zorg dat de bovenkant van het eitje boven het karton uitsteekt, anders kan de sateprikker geen deuk maken in het eitje. Vouw de zijkant van het karton dus eventueel om zoals op de foto te zien in.
Laat dit tien minuten zitten en haal het weer los. Ta-da! Hartvormige Valentijns Eitjes!
Zin in een gevuld eitje? Klik hier voor een lekker recept!