Vanille Kokosmeel Cake

Ik ben een beetje op een kokosmeel tour de laatste tijd. Steeds als ik iets wil bakken, grijp ik naar de kokosmeel en bedenk ik dan pas wat ik wil maken. Het beslag voor deze cake begon eigenlijk met de intentie om pannenkoekjes te maken. Maar door tijdgebrek besloot ik het beslag iets dikker te maken en in een cakevorm in de oven te zetten. Het resultaat is een licht-zoete, sponzige cake die ik serveer met vers fruit, boter en een kop thee. Op zo’n moment is het leven erg mooi 😉

Het voordeel van kokosmeel vind ik, dat je er niet zo heel veel van nodig hebt. Het zuigt namelijk nogal wat vocht op, maar zorgt juist daardoor voor structuur en volume. Vervang dus nooit het kokosmeel voor een ander meel of vice versa. De verhoudingen zijn gewoon niet hetzelfde en het resultaat zal ook niet hetzelfde zijn. Mijn advies is dus om gauw een zak kokosmeel te kopen en het zelf uit te proberen.

Vanille Kokosmeel Cake

14 plakjes

4 eieren
250 ml melk naar keuze
2 el zoet naar keuze
1 el appelcider azijn
1 el vanille extract
90 gram kokosmeel
1 tl bicarbonaat
1/4 tl zeezout
1/4 tl kaneel

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden (elektrisch)
  2. Neem een ruime kom en meng hier de natte ingredienten in.
  3. Zeef de kokosmeel om klontjes te verwijderen en voeg dit, samen met het zout, bicarbonaat en kaneel toe aan het ei-melk mengsel.
  4. Roer goed door, zorg dat er geen klontjes meer zijn en dat alle kokosmeel is opgenomen. Gebruik eventueel een keukenmachine of handmixer hiervoor.
  5. Stort het beslag in een cakeblik met bakpapier.
  6. Bak de cake in 30 minuten gaar of tot hij goudbruin is en terugveert als je er op drukt.

Tip: Laat het beslag een paar minuten staan voordat je het in het blik stort. Het beslag moet dik zijn, maar moet nog wel ‘lopen’. Als dit niet het geval is, voeg dan wat water of meer melk toe.
Tip 2: Voeg stukjes peer of rood fruit toe.

Bewaar deze cake in een luchtdichte doos in de koelkast. Maak hem binnen twee dagen op, hij wordt snel droog. Of rooster een plakje en besmeer het met wat boter of kokosolie mocht de cake toch snel droog zijn.

Tip 3: Maak wentelteefjes! Kluts een ei met wat melk, zoet en een snufje zout, los. Week een aantal plakjes kokosmeel cake hier in en bak ze in de koekenpan met wat boter of kokosolie.

Eet smakelijk!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »
plantaardige melk
Gezond eten

Wat is de gezondste plantaardige melk?

Plantaardige melk is populairder dan ooit. Steeds meer mensen kiezen voor alternatieven van dierlijke melk, of dat nu is vanwege een lactose-intolerantie, een veganistische levensstijl of simpelweg omdat ze op zoek zijn naar een gezonder alternatief. Maar met zoveel soorten op de markt – van amandelmelk tot haver- en sojamelk

Lees verder »