Een ander favoriet recept bij ons, is dit zogenaamde volkoren broodje. Door de lijnzaad en kokos heeft het iets meer smaak, hoewel het zo iets meer naar cake neigt. Toch is ook dit brood heel geschikt om in een lunchtrommeltje mee te geven of om mee te nemen naar werk. Het vult goed, een plak met een kop thee zorgt al voor een goeie bodem!
Volkoren brood – Amandelmeel
250 gram amandelmeel
2 el kokosmeel
3 el gebroken lijnzaad (zelf malen!)
1/4 tl Keltisch zeezout
1 1/2 tl bakpoeder of bicarbonaat
5 eieren
50 ml zachte kokosolie
1 el honing
1 el appelcider azijn
- Neem een keukenmachine met messen en doe hier alle droge ingrediënten in.
- Pulseer het een paar keer om het goed te mengen.
- Kluts in een mengbeker de eieren los en roer de kokosolie, honing en azijn er door.
- Giet dit bij het amandelmeel en laat de machine even een minuut draaien.
- Neem een bakblik van ongeveer 20x9x5 cm en doe hier een velletje bakpapier in.
- Schenk het beslag in het bakblik en bak het op 180 graden in een half uur gaar.
- Laat het broodje minstens een half uur afkoelen eer je het aansnijdt.
Erg lekker met een flinke lik boter, honing, wat groente of suikervrije jam… Eigenlijk is het lekker met alles!
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.