Weekmenu 4 – Budget

Deze week staat het menu in het teken van Budget. Met zo min mogelijk dingen zoveel mogelijk op tafel kunnen zetten, zonder op gezondheid te beknibbelen. We maken restjes op, kijken in de vriezer of maken voor de vriezer voor een later moment en doen onze boodschappen bij de Lidl o.i.d.

Nu is het zo dat ons boodschappenbudget redelijk binnen de perken te houden is, maar af en toe pas op de plaats en bewust met het geld en wat we opmaken omgaan, kan geen kwaad.

Dit staat er op het menu:

Ontbijt: Pap of Smoothies (Gruttenpap is erg goedkoop en vult goed en in smoothies verwerk ik fruit dat niet meer opgegeten wordt)

Lunch: Soep van bouillon uit de vriezer, boterhammen van amandelmeelbrood dat ik in de vriezer had gedaan, zelfgemaakte patat en vissticks, gebakken eieren

Diner
Maandag: Basmati met gebakken prei, ui, champignons en knoflook
Dinsdag: Snijboontjes met kip en aardappelpuree (zelfgemaakte rijstepap met vruchtencompote toe)
Woensdag: Groenten Bolognese
Donderdag: Gebraden kip, spruitjes en knoflook-aardappelpuree
Vrijdag: Visballetjes met wortels
Zaterdag: Zelfgemaakte pizza (van amandelmeel en extra zaden)
Zondag: Roast Dinner (om van de botten weer bouillon te trekken)

Dit betekent dat ik voor deze week alleen maar extra diksap, eieren, melk en boter hoef te halen. De groenten, kip en vis heb ik nog of haal ik uit de vriezer en de basisproducten voor de koolhydraatmaaltijden heb ik standaard in huis hoewel het al met al een tientje zou kosten om dit er voor deze week bij te kopen.

Wie let er nog meer op hoeveel er gekocht wordt en hoeveel er daadwerkelijk gebruikt wordt? Als dit niet lukt, waarom denk je dat dat is? Ik heb gisteren de koelkast opgeruimd en kon een halve zak sla, een bak met nasigroenten, een half kooltje en een restant gekookte kip weggooien of aan de honden opvoeren. Zonde! En waarom? Omdat het me eerder niet aanstond of ik er niet aan toe kwam om er iets mee te doen.
Wat is er bij jullie nooit genoeg van in huis? Bij ons zijn het de zuivelproducten en eieren. Als ik meer in huis haal, wordt er nog meer van gegeten, dus het is hoe dan ook rond woensdag op.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »