Weekmenu 5

Geen specifiek thema deze week. Gewoon goed eten en me goed voelen! Hmmm… dat klinkt me bekend in de oren!

Trouwens, ik krijg de laatste tijd veel vragen over het Grip op Koolhydraten dieet van Yvonne Lemmers. Lijkt mij een prima dieet! Wie doet hier aan? Wie kent dit en wat zijn jullie ervaringen? Ik hoor het heel graag!

Ontbijt
Maandag, woensdag en vrijdag: Gekookt eitje, komkommer en walnoten
Dinsdag en donderdag: Smoothie van kokosmelk, chlorella, kaneel en evt. rauwe koemelk
Zaterdag: Powerpannenkoekjes vanwege verjaardag van dochterlief (recept volgt)
Zondag: Full English (gebakken eieren, champignons, baked beans)

Lunch
Maandag: Zilvervliesrijst met roergebakken champignons, bleekselderij, kip, kurkuma, ui en knoflook
Dinsdag: Wortelsoep met kokosmelk (recept volgt)
Woensdag: Salade met gekookte eieren
Donderdag: Roggecrackers met dikke boter en kaas en rauwkost
Vrijdag: Kabeljauw of gerookte zalm
Zaterdag: Zelfgemaakte patat en salade
Zondag: Roggecrackers met dikke boter en kaas en rauwkost

Diner
Maandag: Erwtensoep
Dinsdag: Curry
Woensdag: Kip met broccoli en de jagerssaus
Donderdag: Zuurkoolschotel
Vrijdag: Hamburgers met salade
Zaterdag: Curry
Zondag: Boerenkoolstamppot

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

11 reacties

  1. Anonymous schreef:

    Hallo Heleen
    Ik ben al een tijdje bezig geweest met een lager khd dieet.Het bevalt mij prima, 15 khd per dag en onbeperkt eiwitten.Er zijn inmiddels al 15 kilo af! Totdat ik laatst in de bieb het boekje vond van Yvonne Lemmers, geweldig die recepten die er in staan.
    Zij gebruikt veel amandelmeel ( 5 khd per 100 gr.)Ik maak er zelf mijn eigen crackers van en honger of trek in zoet?? nee helemaal niet.Dus mij bevalt het erg goed.Receptje;
    50gr gebroken lijnzaad
    50gr. amandelmeel
    20gr. geraspte parmezaanse kaas
    event. 20gr. pompoenpitten ( erg lekker erin)
    1 ei
    Meng alles door elkaar in een kom, smeer dun uit ( met een natte hand) op bakpapier. Kerf er 6-9 stukken in, bak 20 min in een voorverwarmde oven op 180 C omdraaien en nog eens 10-15 min.

  2. Klinkt lekker en leuk te lezen,dat jij ook graag warm luncht met groente Groeten Izerina

  3. Heleen,
    Leuk om je weekmenu’s te lezen, doe er weer wat inspiratie op! Zoals ik vaak lees eten jullie ’s middags warm.. hoe combineer je dit met (eventueel) werk? eet je man ook warm?
    Ik zou dit het liefste ook doen, maar is niet altijd mogelijk. Soms worstel ik met alle bakjes en zakjes die ik mee sjouw 😉

    1. Heleen,

      Dank voor je uitgebreide antwoord. Lekker dat je vanuit huis kan werken, dat zou ik ook wel willen! (ben op dit moment toevallig bezig met een loopbaanswitch!)
      Wat ik soms lastig vind is dat we in Nl echt een broodcultuur zijn, soms moet je in je pauze snel iets eten zonder dat je fatsoenlijk de tijd hebt iets klaar te maken.. dat moet dan uit het vuistje gegeten worden. Brood is dan natuurlijk gemakkelijk, maar dit eet ik al jaren niet meer vanwege gluten en de vele toegevoegde stoffen.
      Nu komt het vaak neer op en salade, met restje roerbak en vis/kip soms wat vlees. Hierbij wat quinoa/ rijstwafel of fruit.
      Waarvan maak je de smoothie? als je deze meeneemt? en waarin bewaar je deze?

      Lijkt me nog best lastig met de kids erbij!
      grzz

    2. Hoi Izerine, Lein,

      Ik vind tussen de middag warm eten erg lekker en het zorgt er voor dat ik de rest van de middag toe kan zonder een suikerdip te krijgen.

      Ik heb het voordeel dat ik vanuit huis werk en elke ochtend ‘vrij’ heb om dus ook een warme hap voor te bereiden. Hoewel dit in totaal nooit meer dan 15 minuten vergt. Erg makkelijk. Vaak eten we ook restjes van de avondmaaltijd zoals vandaag. Dit bak ik even op, eitje er bij en klaar! Totaal tijd: nog geen 10 minuten.

      Mijn man eet niet warm, die haalt voor hemzelf vaak een salade of iets dergelijks. We proberen het wel steeds om hem wat mee te geven, maar helaas lukt dat eigenlijk niet (vraag me niet waarom!). Als ik buiten de deur moet eten neem ik meestal gekookt ei, stukjes kaas en rauwkost en een smoothie mee. Dit heeft hetzelfde formaat als een lunchtrommel en een drinkfles, vergt geen opwarmen en vult toch enorm goed!

      Vrijdags komt hier een viswagen met goeie kwaliteit vis. Daar haal ik vaak zalm of een stuk kabeljauw oid onderweg van het oppikken van de kinderen naar huis toe. Die hebben vrijdagmiddag vooralsnog vrij, dus kan ik zat een lekker stukje vis staan bakken! Scheelt ook weer natuurlijk! En als het budget wat krap is, haal ik alleen wat zoute haringen. Evengoed wat omegaatjes binnen krijgen!

      Groenten
      Heleen

    3. Het is helemaal waar wat je zegt. Als je buitenshuis werkt, is er over het algemeen weinig ruimte om goed te eten figuurlijk gesproken. Deze dingen werken voor mij over het algemeen wel, hoewel ik wel een zuurdesembroodje in de vriezer heb liggen voor het geval dat. Het is gewoon erg makkelijk om je sla en ei tussen twee boterhammen zo op te kunnen eten.

      Wij hebben een verzameling RVS drinkflessen die ik hiervoor gebruik. De kinderen hebben een kwart liter en wij allebei een halve liter formaat. Een smoothie maak ik van kokosmelk, fruit, chlorella, kaneel, cacaopoeder, boekweithoning, kokosolie, dikke yoghurt… net wat er voor handen is! Als het maar vet is en een superfood bevat! 😉 Als ik meer geld had, zou ik zeker meer super poeders in huis willen hebben om mijn smoothies een extra kick te geven! Lekker hoor 😉

      En weet je, ik doe dit onderhand al vier jaar. Mijn man doet mee, onze oudste was net twee toen dit begon en de jongste een baby van nog geen half jaar. Die heb ik vervolgens nog een jaar zelf gevoed! Dus die weten niet beter en vinden het erg leuk als ze er bij betrokken worden. Sommige ouders gaan wandelen, knutselen of samen een spelletje spelen… wij gaan de keuken in! Moet wel leuk zijn voor iedereen 😉 En ze zijn al aardig zelfstandig, dus het is voor mij echt geen extra belasting. Het is juist mijn stimulans om door te gaan, want ik heb NU de kans om de kids een gezonde voedingsbasis van zo niet mee te geven! Daar heb je wel wat voor over 😉

      Wilde je trouwens jou blog ook op mijn bloglijst neerzetten? Zo ja, dan zet ik m er zo even tussen.

      Groetjesss!

    4. Heleen, super goed hoor hoe je de kids op een bewuste manier opvoed!
      ik weet dat dit in de huidige samenleving veel aanpassing vraagt.

      De smoothie van je klinken lekker, zelf start ik de dag ook altijd met een smoothie, meestal een groene smoothie (geen fruit vanwege de suikers)
      Ik bak ook graag, maar heb af en toe wel nieuwe inspiratie nodig..dan word het veel van hetzelfde!

      Leuk als je mijn blog er ook tussenzet! Ik moet alleen nog wat actiever worden en dingen uitzoeken. Ik snap nog steeds niet hoe ik reclame/advertenties plaats? heb al wel een google account, maar wil niet lukken..

      Heleen, was jij ook niet bezig met de opleiding voedingsdeskundige?

      Fijne dag!
      x Lein

    5. Klopt, ik doe deze opleiding ook (ben nu klaar en ga in maart examen doen 😉

      Ik ga even verder onderzoeken hoe ik dat voor elkaar ga krijgen… grzzz

    6. Klopt, die opleiding doe ik via de CIVAS. Thuisstudie, dus erg goed in te passen.

      Je blog staat er tussen! Is het leuk een link hiernaartoe op jou blog te zetten? En volgens mij kun je je Google account in het nederlands zetten, zodat je de uitleg goed kan lezen. Daar staat ook o.a. uitgelegd hoe je advertenties en buttons e.d. op je blog kan zetten. Succes er mee!

  4. Anonymous schreef:

    Hoi Heleen, de zuurkoolschotel, hoe maak jij die? groetjes Loes

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »
gember en geneden gember op een tafel
Gezond eten

Is gember gezond? Ontdek de voordelen!

Gember is een veelzijdige specerij die al eeuwenlang een plek heeft in zowel de keuken als de geneeskunde. Maar is gember het echt zo gezond als vaak wordt beweerd? Laten we samen ontdekken wat gember voor jou kan betekenen. Wat is gember? Zoals je misschien weet, is gember de wortelstok

Lees verder »
Gezondheid Algemeen

De voordelen van een kok aan huis

Je kent het wel: je hebt mensen thuis uitgenodigd om te komen eten of om samen een verjaardag te vieren, maar je bent vervolgens de hele avond het eten aan het verzorgen. Het lukt je niet om iedereen te spreken en ook dieetwensen kunnen soms erg lastig zijn. Geen stress

Lees verder »