Zojuist weer thuisgekomen van boodschappen doen en wederom voor de hele week boodschappen gedaan. In overleg met Echtgenoot hebben we het menuplan van de afgelopen week iets aangepast. Hij gaf aan het een goed idee te vinden om in 1x boodschappen te doen voor de hele week, maar ook dat hij als hij op werk zit toch regelmatig naar de winkel gaat om lunch te halen en daarmee toch meer geld uitgeeft dan nodig is. Doel is deze week dus om extra te koken zodat het mee kan naar kantoor.
Bring on the curry!
Ook moest ik eerder dan halverwege toch flink extra fruit en boter halen. En ik kon een pak met kippenpoten weggooien op donderdag omdat ze een vreemd luchtje hadden. Heel erg jammer! Dit betekende extra kip halen terwijl dat voorkomen had kunnen worden. Ook had ik niet genoeg in huis voor de vriendjes die meekwamen uit school. Daardoor was het fruit ook sneller op dan gedacht. Iemand nog suggesties voor wat je vriendjes kan geven zonder al te veel rommel in huis te halen? Wat werkt bij jullie erg goed? Ik heb zelfs een keer soep opgewarmd! Je moet toch wat…
Verder kon ik met 1 heel brood toe wat erg plezierig is. Deze week wil ik mijn eigen brood maken om dat te gebruiken.
Plezierig voordeel is dat we de afgelopen week bij bijna elke maaltijd een schaal met rauwkost hebben verorberd. Alle groente is opgegaan. De groentela is op bietjes en zuurkool na, helemaal leeg. En niks weggegooid! Yay! Zo eerst lekker even de koelkast kuisen en dan weer vullen met vers spul. En kip direct in de vriezer doen en de avond ervoor uit halen. Zo voorkom ik dat het niet lekker wordt en alles wat ik niet gebruik, is voorraad voor een later moment. Is heel logisch, ik zal er alleen bewuster mee omgaan.
Voortschrijdende inzichten.
Verder hebben jullie mij nog het recept voor mijn zelfgemaakte granola, of crunchies, tegoed. De kinderen vinden het heerlijk, het is suikervrij, erg gezond en een supersnel ontbijt voor drukke ochtenden.
Granola
Genoeg voor een hele week ontbijt voor 4 personen
- 300 gram havervlokken (geen instant)
- 75 gram amandelsnippers
- 50 gram rauwe zonnebloempitten
- 50 gram rauwe pompoenzaden
- 1 el kaneel
- 1/4 tl gemalen Keltisch zeezout
- 2 el boter of kokosolie
- 100 ml ahornsiroop of agavesiroop
- 200 gram gedroogde vruchten als rozijnen, stukjes appel, abrikozen, dadels (optioneel)
- Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Neem een kom en meng hierin de havervlokken, amandelsnippers, zonnebloempitten, pompoenzaden, kaneel en zout.
- Smelt in een steelpan de boter of kokosolie tot het net gesmolten is.
- Roer hier de ahornsiroop of agave in.
- Schenk dit over de droge ingrediënten en roer goed om.
- Alles moet bedekt zijn met het botermengsel.
- Stort dit op de bakplaat en verdeel goed.
- Bak het ongeveer 30 – 45 minuten en roer af en toe om.
- Blijf wel in de buurt om te zorgen dat het niet verbrandt.
- Des te bruiner de granola, des te knapperiger.
- Als het klaar is, laat het nog even op de bakplaat afkoelen.
- Het kan nog wat kleverig zijn, maar dit verdwijnt met dat het afkoelt.
- Voeg nu eventueel gedroogd fruit toe en bewaar in een plastic doos met deksel.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.