Worteltjestaart is van alle seizoenen. Afhankelijk van hoeveel specerijen en welke extra ingrediënten je toevoegt, smaakt het naar herfst, winter of zomer. Deze worteltjestaart cupcakes zijn heerlijk smeuïg door gebruik van appelmoes en kokos. Perfect voor bij een kop koffie of thee in het zonnetje!
Worteltjestaart Cupcakes
12 stuks
250 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Bicarbonaat
100 gram rozijnen
100 gram geraspte wortel
150 ml appelmoes
1 el Appelgebak Kruiden
75 ml gesmolten kokosolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier de amandelmeel, kokos, zout, bicarbonaat, Appelgebak kruiden en rozijnen in.
- Roer even goed door en voeg de wortel toe.
- Kluts in een schenkbeker de appelmoes met de kokosolie.
- Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
- Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes met een papiertje er in.
- Bak in 30 – 40 minuten gaar. Een tandenstoker moet er ‘schoon’ uitkomen.
- Laat even afkoelen en serveer.
- Bewaar deze cupcakes in een luchtdichte doos in de koelkast of op een andere koele plek. Ze blijven ongeveer een week goed.
Tip: Als je geen appelmoes hebt, gebruik je 3 eieren.
Tip 2: Als je geen kokosolie hebt, vervang dit dan door milde olijfolie of gesmolten boter.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
Anonymous zegt
geinspireerd door dit lekkere recept ben ik gisteren aan het bakken geslagen
Maar ik moet eerlijk zeggen dat ik neit zo goed ben met recepten, geeft er altijd mijn eigen draai aan, ook al neem ik mezelf van te voren voor om dit keer ECHT strikt het recept te volgen…
Aanpassingen:
ipv 50 gr kokosrasp: 25 rasp en de rest aangevuld met kokosmeel…
ipv rozijnen verse ananas
En omdat ik de kokosmeel heb gebruikt, iets meer appelmoes (175)
Reultaat: Lekkere smaak, maar erg droog, muffins vallen uit elkaar.
Iemand misschien nog tips om dit de volgende keer te voorkomen?
Suzanne
Anonymous zegt
Ik heb ze nu als mini cupcakes gebakken. Vond het wel erg veel beslag. Heb minder dan de helft gebruikt voor 24 mini’s van ca. 20 gram.
Mijn variaties: appelmoes en 1 ei (het bleef te droog naar mijn zin) en cranberries. Ipv kokosolie heb ik zonnebloemolie gebruikt.En met kaneel en gember ipv de appelgebakkruiden. Ze hebben ca. 18-20 minuten in de oven gestaan (180 graden). En dan dus maar een volgende lading erachteraan! Die hadden mooi met walnote gekund, maar die zijn al opgesmikkeld 😉
Groeten,
Danielle
Anonymous zegt
Hoi Heleen,
Ik vind je bestaande recept van worteltjestaart al zo lekker (gezoet met appeldiksap). Dus ik ga deze ook zeker proberen.
En wat goed dat je ook gelijk aangeeft hoe je een niet-vegan versie kan maken. Ben ik heel blij mee want ik heb nog een hele partij bio-eieren die ik graag wil gebruiken.
Uniek wat dat geeft niemand aan in een recept. En dat is juist zo handig. Super!
Groetjes,
Jenny
Elles Ringersma-Prins zegt
Ja gelukt. Bovenstaand recept staat in oven. Zonder appelmoes en rozijnen en kokosvet. Met pompoenpitten eieren roomboter en een eetl honing.
Hilde zegt
Lijkt me heerlijk. En wat zou je gebruiken i.p.v. rozijnen, als je die tijdelijk beter niet kunt eten?
Heleen Quantrill zegt
Andere kleine stukjes gedroogd fruit zouden allemaal kunnen denk ik. Ze geven de cupcakes een lekkere zoete smaak en smeuigheid, dat zou je dus moeten proberen na te bootsen.
dingsboems zegt
of rasp een appel in plaats van appelmoes…