Worteltjestaart is van alle seizoenen. Afhankelijk van hoeveel specerijen en welke extra ingrediënten je toevoegt, smaakt het naar herfst, winter of zomer. Deze worteltjestaart cupcakes zijn heerlijk smeuïg door gebruik van appelmoes en kokos. Perfect voor bij een kop koffie of thee in het zonnetje!
Worteltjestaart Cupcakes
12 stuks
250 gram amandelmeel
50 gram kokosrasp
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Bicarbonaat
100 gram rozijnen
100 gram geraspte wortel
150 ml appelmoes
1 el Appelgebak Kruiden
75 ml gesmolten kokosolie
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier de amandelmeel, kokos, zout, bicarbonaat, Appelgebak kruiden en rozijnen in.
- Roer even goed door en voeg de wortel toe.
- Kluts in een schenkbeker de appelmoes met de kokosolie.
- Schenk dit bij de droge ingrediënten en roer goed door.
- Verdeel het beslag over 12 cupcake vormpjes met een papiertje er in.
- Bak in 30 – 40 minuten gaar. Een tandenstoker moet er ‘schoon’ uitkomen.
- Laat even afkoelen en serveer.
- Bewaar deze cupcakes in een luchtdichte doos in de koelkast of op een andere koele plek. Ze blijven ongeveer een week goed.
Tip: Als je geen appelmoes hebt, gebruik je 3 eieren.
Tip 2: Als je geen kokosolie hebt, vervang dit dan door milde olijfolie of gesmolten boter.
© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.