Zelfgemaakte Baileys – Vegan

Tijdens de feestdagen drink ik graag een drankje. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik wel een glas wijn lust, maar met al deze feestelijkheden wijk ik ook graag uit naar iets anders. Voorheen kocht ik dan nog wel eens een fles Baileys of whisky creme likeur (en dan heb je het echt over ettelijke jaren geleden, hoor).

Maar dit beviel mij niet goed. Veel te zoet, hoofdpijn en maagzuur gegarandeerd. Maar de smaak vind ik wel erg lekker. Typisch een smaak die ik met de feestdagen associeer. Zelf maken is dus het antwoord, want daarmee behoud je controle over de ingrediënten en dus over hoeveel suiker er in een recept gaat.

Dit recept bevat aardig wat suikers en is redelijk sterk. Geniet met mate dus!

Zelfgemaakte Baileys – Vegan 1,2 liter

500 ml gecondenseerde melk
400 ml kokosmelk
2 el sterke koffie (espresso)
1 el vanille extract
2 el DiSaronno (optioneel, maar wel heul erg lekker)
Goede kwaliteit whisky naar smaak (ik voegde uiteindelijk 100 ml toe)

  1. Neem een pan en doe hier alle ingrediënten minus de whisky in en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur direct laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Roer nu de whisky er door.
  4. Schenk over in een glazen fles en bewaar in de koelkast. Gezien de hoeveelheid alcohol en suiker dat het bevat, zal dit wel dik een maand goed blijven in de koelkast.

Tip: Gebruik je liever geen alcohol? Voeg dan twee eidooiers toe in de pan en vervang de koffie door 1 tl nootmuskaat. Het resultaat is zelfgemaakte ‘egg-nog’!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

aminozuren
Gezondheid Algemeen

Aminozuren: Essentiële bouwstenen voor je gezondheid

Aminozuren zijn de bouwstenen van eiwitten en spelen een cruciale rol in vrijwel elke functie van het lichaam. Ze zijn betrokken bij spieropbouw, herstel, energieproductie en zelfs je stemming. Maar wat zijn aminozuren precies, hoeveel zijn er, welke soorten zijn er en waar kun je ze uit halen? In dit

Lees verder »
zeekraal
Gezond eten

Is zeekraal gezond? Ontdek de voordelen en nadelen

Zeekraal is een uniek groentegewas dat vooral voorkomt langs kustgebieden en zoutmoerassen. Het staat bekend om zijn knapperige textuur en zilte smaak, maar is het ook echt gezond? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen, nadelen en voedingswaarde van zeekraal. Wat is zeekraal? Zeekraal, ook wel bekend als

Lees verder »
een schaal met fruit wat hoog is aan antioxidanten
Gezondheid Algemeen

Wat zijn antioxidanten?

Antioxidanten zijn stoffen die het lichaam beschermen tegen schade door vrije radicalen, instabiele moleculen die cellen kunnen beschadigen. Maar wat zijn antioxidanten precies, waar kun je ze in vinden en zijn ze echt zo gezond als wordt beweerd? In dit artikel ontdek je alles over antioxidanten, hun werking en de

Lees verder »