Zelfgemaakte Baileys – Vegan

Tijdens de feestdagen drink ik graag een drankje. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik wel een glas wijn lust, maar met al deze feestelijkheden wijk ik ook graag uit naar iets anders. Voorheen kocht ik dan nog wel eens een fles Baileys of whisky creme likeur (en dan heb je het echt over ettelijke jaren geleden, hoor).

Maar dit beviel mij niet goed. Veel te zoet, hoofdpijn en maagzuur gegarandeerd. Maar de smaak vind ik wel erg lekker. Typisch een smaak die ik met de feestdagen associeer. Zelf maken is dus het antwoord, want daarmee behoud je controle over de ingrediënten en dus over hoeveel suiker er in een recept gaat.

Dit recept bevat aardig wat suikers en is redelijk sterk. Geniet met mate dus!

Zelfgemaakte Baileys – Vegan 1,2 liter

500 ml gecondenseerde melk
400 ml kokosmelk
2 el sterke koffie (espresso)
1 el vanille extract
2 el DiSaronno (optioneel, maar wel heul erg lekker)
Goede kwaliteit whisky naar smaak (ik voegde uiteindelijk 100 ml toe)

  1. Neem een pan en doe hier alle ingrediënten minus de whisky in en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur direct laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Roer nu de whisky er door.
  4. Schenk over in een glazen fles en bewaar in de koelkast. Gezien de hoeveelheid alcohol en suiker dat het bevat, zal dit wel dik een maand goed blijven in de koelkast.

Tip: Gebruik je liever geen alcohol? Voeg dan twee eidooiers toe in de pan en vervang de koffie door 1 tl nootmuskaat. Het resultaat is zelfgemaakte ‘egg-nog’!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Witlof
Gezond eten

Witlof: gezond, verwarmend en verrassend lekker in de winter

De winter is hét seizoen om weer te kiezen voor warme, voedzame gerechten. Terwijl het buiten kouder wordt, zoeken we binnen comfort, gezelligheid en eten dat goed doet voor lichaam én geest. En precies daar past witlof perfect bij. Deze groente is niet alleen lekker veelzijdig, maar zit ook boordevol

Lees verder »
superfoods
Gezond eten

De waarheid over superfoods – hype of helend?

Superfoods zijn al jaren een trend. Van chiazaad tot gojibessen en spirulina, overal hoor je dat ze wonderen zouden doen voor je gezondheid. Maar hoe terecht is dat? Zijn superfoods echt zo bijzonder, of is het vooral een slimme marketinghype? In deze blog duiken we in de waarheid achter superfoods:

Lees verder »