Zelfgemaakte Baileys – Vegan

Zelfgemaakte Baileys

Tijdens de feestdagen drink ik graag een drankje. Ik heb er nooit een geheim van gemaakt dat ik wel een glas wijn lust, maar met al deze feestelijkheden wijk ik ook graag uit naar iets anders. Voorheen kocht ik dan nog wel eens een fles Baileys of whisky creme likeur (en dan heb je het echt over ettelijke jaren geleden, hoor).

Maar dit beviel mij niet goed. Veel te zoet, hoofdpijn en maagzuur gegarandeerd. Maar de smaak vind ik wel erg lekker. Typisch een smaak die ik met de feestdagen associeer. Zelf maken is dus het antwoord, want daarmee behoud je controle over de ingrediënten en dus over hoeveel suiker er in een recept gaat.

Dit recept bevat aardig wat suikers en is redelijk sterk. Geniet met mate dus!

Zelfgemaakte Baileys – Vegan 1,2 liter

500 ml gecondenseerde melk
400 ml kokosmelk
2 el sterke koffie (espresso)
1 el vanille extract
2 el DiSaronno (optioneel, maar wel heul erg lekker)
Goede kwaliteit whisky naar smaak (ik voegde uiteindelijk 100 ml toe)

  1. Neem een pan en doe hier alle ingrediënten minus de whisky in en breng aan de kook.
  2. Draai het vuur direct laag en laat 8 – 10 minuten zachtjes pruttelen.
  3. Roer nu de whisky er door.
  4. Schenk over in een glazen fles en bewaar in de koelkast. Gezien de hoeveelheid alcohol en suiker dat het bevat, zal dit wel dik een maand goed blijven in de koelkast.

Tip: Gebruik je liever geen alcohol? Voeg dan twee eidooiers toe in de pan en vervang de koffie door 1 tl nootmuskaat. Het resultaat is zelfgemaakte ‘egg-nog’!

6 reacties

  1. Gilbert schreef:

    Sorry dat ik het zeg, maar gecondenseerde melk is gewoon koemelk…dus geen vegan recept, maar een vega…

  2. Claudia van Oostveen schreef:

    Wat een goed idee!!! En voor mij dan de kokosmelk variant ivm lactose.

  3. Ik heb ergens nog een baileys recept opgeslagen zonder suiker maar met zoetstof. Was ook erg lekker.

  4. de gecondenseerdemelk kan je ook van koemelk maken. kan je in dit recept dan ook koemelk gebruiken ipv kokosmelk?? lijkt mij niet… ivm de houdbaarheid… wat is jouw advies??
    liefs ilse

    1. Kun je inderdaad ook koemelk voor gebruiken. Gebruik dan wel alcohol om de houdbaarheid iets langer dan een paar dagen te laten zijn. Als je de alcohol niet wilt gebruiken, is dit een paar dagen houdbaar, met of zonder koemelk.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

ananas gesneden op een bord
Gezond eten

Is ananas gezond? Ontdek 7 verrassende voordelen

Ananas is een tropische vrucht die niet alleen heerlijk smaakt, maar ook boordevol voedingsstoffen zit. Zoals je misschien weet, is ananas rijk aan vitamine C en vezels. Maar wist je dat deze exotische vrucht nog veel meer voordelen biedt? Laten we samen ontdekken of ananas gezond is. Waar is ananas

Lees verder »
file americain op toast
Recepten

Zelf filet américain maken? Zo doe je dat!

Filet Américain is een heerlijk smeerbaar broodbeleg dat geliefd is in veel huishoudens. Zoals je misschien weet, staat het bekend om zijn romige structuur en hartige smaak. Hoewel het gemakkelijk te koop is in de winkel, raad ik je aan om het zelf te maken. Het is niet alleen verser,

Lees verder »
heel veel kersen
Gezond eten

Zijn kersen gezond? Ontdek alle voordelen hier

Kersen zijn niet alleen een heerlijke traktatie, maar ook een voedzame toevoeging aan je dieet. Maar hoe gezond zijn kersen eigenlijk? In dit artikel ontdek je alles over de gezondheidsvoordelen van kersen en hoe je ze kunt integreren in je dagelijkse voeding. Wat maakt kersen gezond? Kersen zijn rijk aan

Lees verder »