- Reken ongeveer 1 aardappel per persoon.
- Schil de aardappels dun en snijd ze in stukken.
- Kook in een beetje water en wat zout in ongeveer 15 minuten gaar.
- Stamp fijn met een klont boter en serveer direct.
Tip: Roer er wat appelmoes door, of kook wat appeltjes mee. Samen pureren en je hebt een overheerlijk baby hapje!
Zoete Aardappel uit de oven
- Verwarm de oven voor op 190 graden.
- Snijd een aardappel per persoon in de lengte door midden, besprenkel rijkelijk met olijfolie of kokosolie en strooi er wat zout op.
- Bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
- Serveer direct met nog wat extra olijf- of kokosolie.
Tip: Strooi wat kaneelpoeder over de aardappels voordat ze de oven ingaan.
Zoete Aardappel Patat
- Verwarm de oven voor op 200 graden.
- Snijd 1 aardappel per persoon in patatten en doe in een kom. Schillen is niet nodig.
- Schenk olijfolie of kokosolie over de aardappels en bestrooi met zout en chilipeper.
- Roer goed om totdat alle patatten bedekt zijn met olie.
- Verdeel de patatten op een bakplaat en bak in ongeveer 30 – 40 minuten gaar.
- Serveer met zure room en een frisse salade.
Wat doe jij met zoete aardappel? Laat van je horen!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.