Allereerst: Paps en mam, gefeliciteerd met jullie 35 jarig huwelijk! Gods rijke zegen en nog veel meer jaren samen toegewenst!
Dit moet gevierd worden met taart!
Wie heeft er nog meer zin in iets lekkers dit weekend? En wie heeft er geen zin in toegevoegde suiker, e-nummers, tarwe, eieren of om zelfs maar de oven aan te moeten doen.
Mooi, dan zijn jullie in goed gezelschap. Want deze brownies voldoen aan al bovengenoemde eisen en zijn ontzettend gezond, hebben een volle cacaosmaak en zijn licht zoet van smaak. Het enige dat je hoeft te doen is je voorraadkast eens grondig te bekijken, om te zien welke noten, zaden en vruchten je hebt.
En mam, jij hoeft niet mee te doen, deze brownies komen straks jullie kant op 😉
Chocolade Banaan Brownies met Caramel Topping
6 porties
Voor de brownies:
120 gram walnoten
60 gram zonnebloempitten
50 gram rozijnen of moerbeibessen (ik gebruikte de laatste)
1 rijpe banaan
3 el cacaopoeder
2 el kokosolie
1/2 tl kaneel
Snufje zout
Beetje warm water
Voor de caramel topping:
6 medjoul dadels of 9 – 10 gedroogde dadels, ontpit (medjoul heeft de voorkeur vanwege smaak en textuur)
Beetje warm water
Mespunt vanillezaadjes of 1 tl vanille extract
Begin met de brownies:
- Neem een keukenmachine met messen en doe hier de walnoten, zonnebloempitten en rozijnen of moerbei bessen in.
- Maal kort, je wil wel stukjes blijven zien.
- Voeg nu de rest van de ingrediënten, minus het warme water, toe en maal nog even kort.
- Het ‘deeg’ moet iets kleverig zijn. Als het te droog oogt, voeg je een beetje warm water toe en maal je nog even kort.
- Neem een klein bakblik of een kleine, ronde springvorm (ongeveer 15 cm doorsnee) en bekleed deze met plastic folie.
- Stort het deeg hier in en strijk glad.
- Zet minstens 30 minuten, maar liever 1 – 2 uur in de koelkast om op te stijven. Als je haast hebt, zet het dan 15 minuten in de vriezer.
Maak nu de caramel topping:
- Maal de dadels met een klein beetje warm water en de vanille fijn in de keukenmachine.
- Er moet een stroopachtige saus ontstaan. Als het meer pasta is, dan stroop, voeg dan nog een beetje warm water toe en maal nog even kort.
- Herhaal zo vaak als nodig.
- Bewaar deze caramelsaus totdat de brownies opgesteven zijn.
- Verdeel de saus over de bovenkant en snijd de brownies in stukken.
- Zet weer even in de koelkast om verder op te stijven.
- Serveer met een kop lekkere thee of verse koffie.
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.