Gegrilde Lamszadel – Stap voor Stap Recept

Lamszadel met salade en patat

Een lekker stuk vlees waar het bot nog in zit, kan wat intimiderend zijn om klaar te maken. In de supermarkt zie je alleen maar kant en klaar lapjes en gehakt. Maar een groter stuk vlees is vaak goedkoper per kilo én veel smakelijker. Het is dus de moeite waard om te leren hoe je dit klaar kunt maken. Klik hier voor een goeie kwaliteit lamszadel.

Vandaag zal ik laten zien hoe je een gegrilde lamszadel klaarmaakt. Lamszadel is de bovenkant van het lam waar nog een stuk ruggengraat in zit. De truc is om het vlees zodanig open te snijden dat je goed op smaak kunt brengen met zout en kruiden.

Lamszadel Bereiden

Begin met het openleggen van het stuk vlees. Gebruik een zaag om langs de ruggengraat te snijden om zo het vlees plat te kunnen leggen.

Lamszadel onbewerkt

Je wil het vlees los hebben van de ruggengraat, zaag dus niet te ver in het vlees. Zodra je het vlees goed plat kunt leggen, check je even of er geen splinters zijn en dan kun je beginnen met smaak toevoegen.

Lamszadel met kruiden

Lekkere kruiden in combinatie met lamsvlees zijn tijm, rozemarijn, knoflook en verse peper.

Neem wat slagerstouw en leg een aantal strengen onder het vlees. Bindt het vlees weer samen en bestrooi de buitenkant met zout en peper.

Lamszadel samenbinden

Zorg dat het redelijk stevig vastgebonden zit zodat je het straks goed kunt omdraaien op de grill.

Lamszadel grillen

De volgende stap is grillen. Je kunt dit op de barbecue doen als je een vleesthermometer hebt om de temperatuur in de gaten te houden. In de oven kan ook. Je verwarmt de oven dan voor op 180 graden terwijl je het vlees eerst rondom bruin bakt. Plaats het vervolgens in de oven en braad de lamszadel in 1 uur gaar of tot je een kerntemperatuur hebt van 50 – 55 graden. Dit laatste geldt ook voor de barbecue.

Lamszadel op de barbecue

Neem het lamszadel van de grill of uit de oven, verpak het in aluminiumfolie en laat nog zo’n 15 minuten rusten. Snijd het vervolgens los van het touw en verwijder het bot zodat je er mooie porties van kunt snijden. Lekker met sla en (zelfgemaakte) patat!

Eet smakelijk! Klik hier voor nog meer inspiratie voor wat je met lamszadel kunt doen.

Lamszadel met salade en patat

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »