Havermout uit de Oven 2.0

Ik heb al eerder een recept voor havermout uit de oven hier geplaatst, maar ik vond dat het tijd was voor een tweede versie. Havermout uit de oven is namelijk zo simpel om te maken, erg lekker en gezond… daar mogen best meerdere versies van gepubliceerd worden! In deze versie voeg ik banaan, chocolade en bessen toe, maar voel je vrij om dit naar eigen smaak aan te passen.

Havermout uit de Oven 2.0

6 porties

150 gram havermout
60 gram oerzoet (of palmsuiker)
250 gram bramen (ander rood fruit werkt ook)
1 tl kaneel
1/2 tl zeezout
100 gram pure chocolade in stukjes
400 ml melk naar keuze
1 ei
1 el vanille extract
2 el boter of kokosolie
1 banaan, in plakjes gesneden

  1. Verwarm de oven voor op 190 graden (elektrisch).
  2. Neem een kom en meng hierin de havermout, het zoet, bramen, chocolade, kaneel en zout en roer even om.
  3. Vet een bakblik van 20 x 30 cm in en doe hier de droge ingrediënten in. Verdeel het een beetje zodat elk plekje ongeveer gelijk verdeeld is.
  4. Meng in een schenkbeker de melk, het ei en vanille en schenk dit over de havermout.
  5. Verdeel de banaan er bovenop en leg toefjes boter of kokosolie over de havermout.
  6. Zet in de oven en bak in ongeveer 45 minuten gaar.
  7. Strooi eventueel wat kokosrasp of wat meer oerzoet over de havermout als het net uit de oven komt.
  8. Heerlijk zowel warm als koud!

Tip: Deze ‘cake’ is vrij stevig, als je het graag iets smeuïger wilt, voeg dan 500 ml melk toe, in plaats van 400 ml.

Vanavond spreek ik in de bibliotheek op Urk over gezonde voeding, je eetpatroon aanpassen en het hoe en waarom van de noodzaak daarvan. Ook neem ik ruim tijd om jullie vragen persoonlijk te beantwoorden en kun je mijn boekje kopen en/ of laten signeren. Het belooft een gezellige avond te worden met iets lekkers bij de koffie of thee. Het begint om 20:00 en zal rond 22:00 afgelopen zijn. Toegang voor bieb-leden: à €2,50 Komt allen!

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »
leverworst gezond
Gezond eten

Leverworst gezond of ongezond? Uitleg + tips

Leverworst: je vindt het in veel Nederlandse keukens. Een smeuïg broodbeleg met een kenmerkende smaak. Maar is leverworst eigenlijk wel gezond? Als voedingsdeskundige krijg ik deze vraag vaker dan je denkt. In dit artikel vertel ik je precies wat leverworst is, wat erin zit, en of je het gerust op

Lees verder »
Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn
Review

Tips voor koken met vleesvervangers die wel lekker zijn

Vleesvervangers zijn allang geen nicheproduct meer voor vegetariërs. Steeds meer mensen kiezen regelmatig voor een dag zonder vlees, of stappen zelfs volledig over. Toch blijft het voor veel thuiskoks een uitdaging om iets écht smakelijks op tafel te zetten. Gelukkig zijn er genoeg tips en trucs waarmee je ook zonder

Lees verder »