Havermout Cake Recept

Havermout cake

Het was de tweede ochtend van het nieuwe jaar, vroeg wakker, koud, en de schoonouders waren er nog. De kinderen zouden elk moment wakker worden, gillend van de honger en hun voedselbehoeften. Veel monden te vullen, dus ik wilde iets voedzaams, gemakkelijk en verwarmends op tafel zetten. Terwijl mijn man in gevecht was met de houtkachel, besloot ik de oven te gebruiken om de keuken lekker op te warmen.

Mijn eerste idee was om havermoutpap te maken, maar na een overdadig nieuwjaarsbuffet en te veel drank de avond ervoor, besloot ik iets bijzonders te maken. Saai zou niet werken! En zo kwam ik op havermout uit de oven.

Ingredienten voor havermout cake

  • 6 kopjes havermout
  • 2 kopjes warm water
  • 8 grote eieren, losgeklopt
  • 1/2 kopje agave
  • 2 tl vanille-extract
  • 1 el kaneel
  • 1 tl bakpoeder
  • 2 tl zeezout
  • 1/2 kopje rozijnen

Zo maak je deze havermout cake

  1. De avond van tevoren: Zet de havermout in het water om te weken. Dit zorgt ervoor dat de havermout makkelijker gaart de volgende ochtend.
  2. De ochtend zelf: Klop de eieren los en voeg de agave, vanille, kaneel, bakpoeder en zeezout toe. Roer alles goed door de geweekte havermout.
  3. Vet een bakblik in en schep het havermengsel erin. Voeg de rozijnen toe en meng ze door het mengsel.
  4. Zet het bakblik in de oven op 190 graden voor ongeveer een half uur. Het is klaar wanneer het mes er schoon uitkomt.

De keuken was heerlijk warm toen ik dit uit de oven haalde. We serveerden het met appelstroop en veel boter. We smulden als dikke dikkerds! En het mooie is, er bleef genoeg over voor de volgende ochtend, wanneer de kinderen weer naar school gaan. Ik denk dat “ontbijt uit de oven” vaker op het menu gaat komen!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

cottage cheese in een bakje
Gezond eten

Wat zijn de nadelen van cottage cheese?

Cottage cheese staat bekend als een lichte, eiwitrijke kaassoort die goed past binnen een gezond eetpatroon. Je ziet het steeds vaker terug in sportmaaltijden, salades en gezonde ontbijtjes. Maar is cottage cheese écht zo onschuldig als het lijkt? In dit artikel ontdek je wat cottage cheese precies is, hoe het

Lees verder »
toegevoegde suiker
Gezondheid Algemeen

Toegevoegde suiker en je gezondheid

Suiker is overal. In koekjes, frisdrank, sausjes en zelfs in ‘gezonde’ ontbijtgranen. Maar niet alle suiker is hetzelfde. Vooral toegevoegde suiker staat de laatste jaren volop in de belangstelling. Wat is het precies? Wat doet het met je lichaam? En hoe kun je er verstandig mee omgaan? Wat zijn toegevoegde

Lees verder »
kapucijners
Gezond eten

Kapucijners gezond? Dit zijn de voordelen

Kapucijners zijn zo’n typisch Nederlands ingrediënt waar je misschien niet meteen enthousiast van wordt, maar geloof me: ze verdienen écht meer waardering. Deze peulvrucht is niet alleen voedzaam, maar ook verrassend veelzijdig. Als je gezond wilt eten, zou ik kapucijners zeker een vaste plek geven in je weekmenu. Wat zijn

Lees verder »