Gezonde Kindertraktaties zonder Moeite en Rommel

 

Kindertraktaties staan de laatste tijd steeds meer in de schijnwerpers. Mede dankzij Facebook en Pinterest, vliegen de ideeën voor originele traktaties je om de oren. Eén nadeel: heel vaak zijn deze traktaties niet erg gezond. Het alternatief? Een mandarijntje? Kaasblokjes? Rozijntjes? Of juist zelf het wiel uitvinden en flink wat tijd doorbrengen in de keuken om 30 gezonde hapjes klaar te maken. Ik heb beiden gedaan en maar weinig succes geboekt. Wat ik lekker vind en wat bovengenoemde 30 kotertjes lekker vinden, blijken twee totaal verschillende dingen! Ja, wat een verrassing hè?

Gezonde Kindertraktaties

Een lekkere èn gezonde traktatie verzinnen en maken, kost mij veel tijd en geeft relatief weinig plezier. Zelf vind ik dat traktaties maken niet een hele avond of zelfs langer moeten kosten. Maar dat wil niet zeggen dat ik me er dan erg makkelijk (denk mandarijntjes) van af wil maken. Het is tenslotte de verjaardag van je spruit! Dat is voor mij ook een reden om er iets leuks van te maken.

En gemak dient de mens, dus wat denken jullie hier van? Vierentwintig heerlijke mini cakejes, plus topping, thuis bezorgd wanneer het jou uitkomt en klaar om samen te stellen en uit te delen. En dat niet alleen, maar de cakejes zijn gemaakt van 100% biologische grondstoffen en bevatten zelfs groenten. Errug hip 😉

Dat zat er in het traktatiepakket van Madaga dat ik toegestuurd kreeg. Mooi verpakt, met leuke labels waar je zelf alleen nog maar een naam op hoeft te schrijven, dus erg praktisch. Maar het allerbelangrijkste: wat zijn die cakejes lekker! Ze komen in twee smaken: chocolade met spinazie en speculaas met broccoli. De groenten proef je overigens niet. 😉 De cakejes zijn licht zoet en smaken echt. De topping die erbij hoort, is ook ongezoet en biologisch. Je combineert de roomkaas met de aardbei-banaanmoes en dipt daar de cakejes in. Ontzettend leuk om te doen met kinderen, ook op een feestje.

Mijn kinderen aten de cakejes eerst zo op. Gewoon uit het vuistje en wilden ze zelfs mee naar school. Totdat ik een berichtje kreeg dat ze opgewarmd nog lekkerder zijn.

Dus één minpuntje: Ik kwam er te laat achter dat ik ze ook kon opwarmen, want ze waren daarna inderdaad nog lekkerder. Smeuïg, zacht en nog voller van smaak.

Conclusie: Madaga heeft een hip en aantrekkelijk concept neergezet waarbij echt nagedacht is over hoe ze drukke ouders die bewust met voeding omgaan, kunnen helpen. Dit traktatiepakket is slechts één ding, ze hebben nog veel meer heerlijke producten op hun webshop. Ik lees hier wel reacties of krijg e-mails van ouders die buitenshuis werken of anderszins erg druk zijn en vooral met snacks en traktaties met de handen in het haar zitten. Madaga kan dan zeker uitkomst bieden! Dus ga ze eens bezoeken, ze hebben ook een leuke blog. Hoe meer mensen bewust met voeding omgaan, zeker als het om de gezondheid van onze kinderen gaat, hoe beter!

Disclaimer: Voor het schrijven van dit artikel heb ik het traktatiepakket van Madaga kosteloos ontvangen. De ervaringen en meningen zijn geheel van mijzelf. 

© 2010-2015 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »