Morgen is het feest! Ik hoop op een beetje mooi weer, zodat de optocht door het dorp extra feestelijk lijkt en de vlooienmarkt niet in het water valt. Verder krijgen we morgen vrienden op een gegeven moment, om dit historische feit samen mee te maken. Nu heb ik de afgelopen week goed mijn best gedaan met mijn budget, dus dat wil ik nu vanwege een feestje, niet verprutsen! Tijd dus voor wat budget snacks en een update.
De afgelopen week heb ik voornamelijk uit mijn voorraad gegeten. Ik had nog flink wat voorraad en dat mocht wel wat uitgedund worden. En dat is aardig gelukt! Het weekmenu van vorige week maandag heeft goed geholpen en ik ben aardig wat spullen kwijt. Eten uit de vriezer heb ik maar twee keer gedaan trouwens. Dat viel me wat tegen en ik vraag me af of dat iets is waar ik zelf in de nabije toekomst meer tijd en energie in wil steken. Ik vind het gemak van diepvriesgroenten en -fruit erg plezier, maar restjes gebruik ik eigenlijk te weinig als ik die invries. Dat is dus iets dat ik aan wil pakken om zo ruimte te maken in de vriezer voor dingen die ik wel gebruik.
Toch heb ik de afgelopen week wel boodschappen gedaan, hoewel maar erg klein. De melk, yoghurt, koffie en koffiemelk ging sneller dan ik dacht. Verder heb ik op de markt wat vers fruit en een witte kool gekocht. Totale schade: à €37,45. Deze week en volgende week hebben we vakantie van school, dus ik wil die tijd ook gebruiken om nog meer gebruik te gaan maken van mijn voorraad en slimmer om te gaan met de ruimte in de vriezer.
Mijn vraag dus aan jullie: Wat vriezen jullie in en waarvoor? Ik ben benieuwd!
Maar over op de orde van de dag. Morgen is het koninginnedag en met twee vegetarische vrienden te eten heb ik eigenlijk geen zin om uitgebreid in de keuken te gaan staan. Snacks en een soort lopend buffet idee is sowieso mijn idee van een geslaagd feest, dus waarom afwijken van een succesnummer? 😉
Snack ideeën voor een buffet feest:
- Wortel-Kokossoep (zie ‘Voedingstherapie Receptenboek’)
- Blokjes kaas met dadels en walnoten
- Olijven
- Noten en pitten, gebakken in kokosolie en specerijen naar smaak
- Stukjes fruit zoals appel, meloen, aardbeien, mandarijnpartjes
- Rauwkost met tzaziki dip (yoghurt met komkommer, dille en knoflook)
- Spread voor crackers zoals hummus, (geiten-)roomkaas of pesto
- Rogge-, rijst- of boekweitcrackers
- Plakjes bananenbrood
- Mini Brownies
- Dadels gevuld met roomkaas
Onze achterkamer staat helemaal vol met de inhoud van de zolder vanwege een aanstaande verbouwing, dus ik zal de keuken vandaag opruimen (ja mam, dat lees je goed!) en gezellig inrichten voor een feestje. Ik geloof er niet in om dingen in huis te halen die we zelf niet zouden eten als ze overblijven en aangezien onze gasten vegetarisch eten, denk ik dat ik hiermee genoeg (gezonde) variatie ten toon spreid.
Ik maak geen weekmenu voor de komende week. Het plan/ doel is om verder gebruik te maken van de voorraad die ik in huis heb, en aangezien de kinderen thuis zijn, heb ik geen zin om strak in te plannen wat we gaan eten. Lang leve de vrijheid!
Wat gaan jullie morgen doen? En wat zijn jullie plannen voor de rest van de vakantie?
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.