Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes

Ja, wat een titel hè? Maar het dekt de lading! Deze licht zure, ongezoete gelatine puddinkjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken ontzettend lekker! Geen ingewikkelde toestanden dus, maar gebruik maken van dingen die je meestal wel in huis hebt en toch een lekker toetje op tafel zetten.

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes
4 porties

400 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml room of kokosmelk (wordt het wel minder romig van smaak van)
6 blaadjes gelatine of 5 gram agar agar

  1. Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in.
  2. Draai het vuur uit.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes.
  4. Knijp ze uit en los ze op in de hete sinaasappelsap.
  5. Als je agar agar gebruikt, kun je dat zonder voor te weken, toevoegen.
  6. Roer even goed door en schenk dan de overige sinaasappelsap en de room er bij.
  7. Nog even doorroeren en verdeel het over vier dessert kommetjes.
  8. Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven.
  9. Een lekker toef slagroom of opgeklopte kokosroom en klaar!

Tip: Als je kokosmelk hebt die gesepareerd is, heb je altijd zo’n bonk kokosroom over. Deze kun je iets opkloppen net als slagroom om een luchtig geheel te krijgen. Dit leent zich heel goed ter vervanging van gewone slagroom.

Tip 2: Maak dit toetje ’s ochtends zodat je na het eten zo op kan dienen.

Tip 3: Eigenlijk kun je elk soort fruitsap gebruiken, behalve ananas en papaja vanwege de enzymen in die vruchten. Die werken het opstijven tegen.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

raapzaadolie in een bowl
Gezond eten

Is raapzaadolie ongezond?

Raapzaadolie is zo’n product waar veel discussie over bestaat. De één prijst het vanwege de gezonde vetzuren, de ander vermijdt het vanwege de bewerking. Maar wat klopt er nu echt? Is raapzaadolie ongezond, of past het juist prima in een gebalanceerd dieet? Laten we het samen uitzoeken. Wat is raapzaadolie?

Lees verder »
veel verschillende ongezouten noten
Gezond eten

Wat is de gezondste snack?

We snacken allemaal wel eens. Even snel iets tussendoor, of gewoon uit trek. Maar zoals je weet, zijn lang niet alle snacks even goed voor je. De supermarkt ligt vol met verleidingen: van chips tot energierepen. De vraag is dan ook: wat is nou écht de gezondste snack? Wat maakt

Lees verder »
heel veel galia meloenen
Gezond eten

Is Galia meloen gezond?

Galia meloen is een zoete, sappige vrucht die vaak wordt gegeten als tussendoortje of in fruit- en zomersalades. Maar is deze meloensoort ook gezond? Als voedingsdeskundige kan ik je zeggen: ja, Galia meloen is een uitstekende keuze binnen een gebalanceerd voedingspatroon. In dit artikel leg ik uit waarom, wat de

Lees verder »