Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes

Ja, wat een titel hè? Maar het dekt de lading! Deze licht zure, ongezoete gelatine puddinkjes zijn heel eenvoudig om te maken en smaken ontzettend lekker! Geen ingewikkelde toestanden dus, maar gebruik maken van dingen die je meestal wel in huis hebt en toch een lekker toetje op tafel zetten.

Romige Sinaasappel Gelatine Puddinkjes
4 porties

400 ml vers geperst sinaasappelsap
100 ml room of kokosmelk (wordt het wel minder romig van smaak van)
6 blaadjes gelatine of 5 gram agar agar

  1. Neem een steelpan en verhit hier ongeveer 100 ml sinaasappelsap in.
  2. Draai het vuur uit.
  3. Week ondertussen de gelatineblaadjes.
  4. Knijp ze uit en los ze op in de hete sinaasappelsap.
  5. Als je agar agar gebruikt, kun je dat zonder voor te weken, toevoegen.
  6. Roer even goed door en schenk dan de overige sinaasappelsap en de room er bij.
  7. Nog even doorroeren en verdeel het over vier dessert kommetjes.
  8. Laat het een aantal uur in de koelkast opstijven.
  9. Een lekker toef slagroom of opgeklopte kokosroom en klaar!

Tip: Als je kokosmelk hebt die gesepareerd is, heb je altijd zo’n bonk kokosroom over. Deze kun je iets opkloppen net als slagroom om een luchtig geheel te krijgen. Dit leent zich heel goed ter vervanging van gewone slagroom.

Tip 2: Maak dit toetje ’s ochtends zodat je na het eten zo op kan dienen.

Tip 3: Eigenlijk kun je elk soort fruitsap gebruiken, behalve ananas en papaja vanwege de enzymen in die vruchten. Die werken het opstijven tegen.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

gezondste granola
Gezond eten

De gezondste granola kies je zo

Granola lijkt gezond, maar schijn bedriegt soms. Veel mensen denken dat alle granola goed voor je is, omdat het haver en noten bevat. Maar als je goed kijkt, zit er vaak veel toegevoegde suiker, siroop of olie in. Daarom is het belangrijk om te weten waar je op moet letten.

Lees verder »
Gezond eten

Venkel: gezond of niet?

Venkel is zo’n groente waar je niet direct aan denkt, maar zodra je het probeert, ben je verkocht. Het heeft een frisse, licht anijsachtige smaak die verrassend goed past in zowel salades als warme gerechten. Maar hoe gezond is venkel eigenlijk? Wat is venkel precies? Venkel is een knolgroente die

Lees verder »