Vandaag geef ik een lezing in Apeldoorn (besloten club, dus helaas niet aan mij om dit te promoten op mijn blog) en daarvoor neem ik een aantal lekkertjes mee voor het publiek om te proeven. Mijn boek ligt daar ook op de boekentafel, dus ik moet ze wel even ‘lekker maken’ natuurlijk! Eén van de lekkertjes zijn mini Amandelmeel Feestbroodjes. Dit recept staat op pagina 26 in mijn nieuwe kookboek en het leek me leuk om ze in minivorm te bakken als proeverijtje.
Voor diegenen die mijn kookboek (nog) niet hebben gekocht, bij deze het iets aangepaste recept en wat foto’s. Dit brood maak ik meestal rond feestdagen. Vanwege de hoeveelheden en ingrediënten is het wat prijzig, dus niet het soort brood dat ik maak om aan de kinderen mee te geven naar school (en waar ik aan het einde van de dag dus een groot deel van weg kan gooien). Daarom vond ik deze minivorm wel een leuke variant! Je kan ze invriezen voor latere momenten en vanwege de afmeting zijn ze perfect voor als je visite krijgt of zoals ik, wil uitdelen op werk!
Amandelmeel Feestbrood
15 plakjes of 36 minivormpjes van 2,5×2,5 cm
300 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
1/2 tl bicarbonaat
150 gram luxe gedroogd fruit (denk aan abrikozen, rozijnen, kersen, cranberries, ananas)
5 eieren
3 el gesmolten kokosolie
1 el appelcider azijn
2 el honing of ander zoet naar keuze
1 el vanille extract
Optioneel: Gehakte noten
- Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
- Meng in een ruime kom de droge ingrediënten.
- Kluts in een schenkkom de eieren met de vanille, het zoet, kokosolie en appelcider azijn, los.
- Schenk dit bij het amandelmeel.
- Roer goed door zodat er geen droge klontjes zijn.
- Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of in minivormpjes naar keuze.
- Bak het gehele brood in 40 minuten gaar en goudbruin.
- Bak de minivormpjes in 15 – 20 minuten gaar, afhankelijk van het formaat en diepte.
- Serveer met boter en sinaasappeljam van St. Dalfour of gewoon zo bij de koffie of thee.
- Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Ongeveer 1 week houdbaar.
Fijne dag allemaal!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.
5 reacties
Leuk recept! Bij de biowinkel stond ik nog met amandelmeel in m’n hand, maar ik wist niet wat ik ermee zou maken. Toch maar eens terug haha.
Vanmorgen je brood gemaakt via het boek
Net een plakje gegeten met roomboter
Heerlijk!!!!!!!
Thks voor dit heerlijke recept
Wat heb je een (h)eerlijke site. Ik eet sinds kort met het hormoonfactoor dieet ( ralph moorman) niet om af te vallen, maar om me beter en gezonder te voelen…. Jouw recepten komen daarbij als geroepen…
Dit brood lijkt ook mee heerlijk
Bananenbrood heb ik afgelopen zondag de eerste keer gemaakt
Heerlijk van smaak
Moet het bananenbrood afkoelen in de vorm?
Het was doormidden gebroken
Dit lijkt me superlekker, eens kijken of dit je bananenbrood – waar mijn vriend compleet gek van is – van de troon kan stoten.