Amandelmeel Feestbrood

Vandaag geef ik een lezing in Apeldoorn (besloten club, dus helaas niet aan mij om dit te promoten op mijn blog) en daarvoor neem ik een aantal lekkertjes mee voor het publiek om te proeven. Mijn boek ligt daar ook op de boekentafel, dus ik moet ze wel even ‘lekker maken’ natuurlijk! Eén van de lekkertjes zijn mini Amandelmeel Feestbroodjes. Dit recept staat op pagina 26 in mijn nieuwe kookboek en het leek me leuk om ze in minivorm te bakken als proeverijtje.

Voor diegenen die mijn kookboek (nog) niet hebben gekocht, bij deze het iets aangepaste recept en wat foto’s. Dit brood maak ik meestal rond feestdagen. Vanwege de hoeveelheden en ingrediënten is het wat prijzig, dus niet het soort brood dat ik maak om aan de kinderen mee te geven naar school (en waar ik aan het einde van de dag dus een groot deel van weg kan gooien). Daarom vond ik deze minivorm wel een leuke variant! Je kan ze invriezen voor latere momenten en vanwege de afmeting zijn ze perfect voor als je visite krijgt of zoals ik, wil uitdelen op werk!

Amandelmeel Feestbrood
15 plakjes of 36 minivormpjes van 2,5×2,5 cm

300 gram amandelmeel
1/2 tl zeezout
1/2 tl bicarbonaat
150 gram luxe gedroogd fruit (denk aan abrikozen, rozijnen, kersen, cranberries, ananas)
5 eieren
3 el gesmolten kokosolie
1 el appelcider azijn
2 el honing of ander zoet naar keuze
1 el vanille extract
Optioneel: Gehakte noten

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  2. Meng in een ruime kom de droge ingrediënten.
  3. Kluts in een schenkkom de eieren met de vanille, het zoet, kokosolie en appelcider azijn, los.
  4. Schenk dit bij het amandelmeel. 
  5. Roer goed door zodat er geen droge klontjes zijn.
  6. Schenk het beslag in een ingevette cakevorm of in minivormpjes naar keuze.
  7. Bak het gehele brood in 40 minuten gaar en goudbruin. 
  8. Bak de minivormpjes in 15 – 20 minuten gaar, afhankelijk van het formaat en diepte.
  9. Serveer met boter en sinaasappeljam van St. Dalfour of gewoon zo bij de koffie of thee. 
  10. Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Ongeveer 1 week houdbaar. 

Fijne dag allemaal!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

veel gezond eten opp de taffel
Gezond eten

Gezonde swaps: simpele vervangers voor suiker, tarwe en zuivel

Een gezondere leefstijl begint vaak bij kleine aanpassingen. Je hoeft niet alles om te gooien om beter te eten, soms is het vervangen van een paar dagelijkse producten al een groot verschil. In dit artikel ontdek je gezonde swaps voor drie veelgebruikte ingrediënten: suiker, tarwe en zuivel. Met deze simpele

Lees verder »
zorgverzekering met bl;okjes
Overige

Hoe kijk je vooruit naar de zorgverzekering van 2026?

Gezond eten, voldoende bewegen en genoeg slaap zijn de basis voor een fit lichaam en een heldere geest. Veel lezers van dit platform zijn daar dagelijks bewust mee bezig. Toch weten we allemaal dat gezondheid niet altijd maakbaar is. Soms komt er onverwachte zorg kijken en dan is het prettig

Lees verder »
voeding op een hormoon balans
Gezondheid Algemeen

Welke voeding ondersteunt je hormoonbalans?

Je hormonen spelen een cruciale rol in bijna elk proces in je lichaam: van energie en stemming tot je stofwisseling, vruchtbaarheid en slaap. Wanneer je hormonen uit balans raken, kun je dat merken aan vermoeidheid, gewichtstoename, prikkelbaarheid of een onregelmatige cyclus. Gelukkig speelt voeding een belangrijke rol bij het herstellen

Lees verder »