Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

Kippenbouillon wordt van oudsher ingezet bij griep en verkoudheden. Volgens Joodse moeders geneest kippensoep alle ziekten. Het wordt dan ook wel Joodse penicilline genoemd. Nu is kippenbouillon nog geen kippensoep, maar de bouillon is wel het belangrijkste deel ervan. Het is de bouillon die de soep zo krachtig en gezond maakt! Er schijnt zelfs bewijs te zijn dat kippenbouillon een antivirale werking heeft.

De knoflook geeft natuurlijk nog een extra gezonde boost aan deze soep, al werkt knoflook wel vele malen sterker als je deze rauw eet of maar heel kort meekookt.

Schrik vooral niet van de grote hoeveelheid knoflook die in deze soep gaat, eenmaal in de soep verwerkt is de smaak heel zacht en proef je het haast niet als knoflook terug!

Voor je het je gezin voorschotelt, kun je daarom beter eerst laten proeven voordat je ze vertelt dat het knoflooksoep is. Zeker kinderen zullen niet meer zo happig zijn er iets van te eten, als ze weten wat erin is gegaan…

Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

Knoflooksoep

Romige Knoflooksoep {Zuivel- en Graanvrij}

Iris Maier
Als je deze soep proeft, zou je niet kunnen vermoeden dat er zoveel knoflook inzat, zo zacht en romig als die is! De knoflookgeur zal er niet minder om zijn, dus misschien beter niet als lunchgerecht eten, als je nog een belangrijke ontmoeting hebt die middag!
3 van 2 stemmen
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 40 minuten
Gang voorgerecht
Porties 4

Ingrediënten
  

  • 5 knoflookbollen
  • flinke klont boter ghee of kokosolie (voor de zuivelvrije optie)
  • 1 liter <a href="https://eetgoedvoeljegoed.nl/lekker-saai-opruimen-ritme-en-kippensoep/" title="Lekker Saai Opruimen, Ritme en Kippensoep">kippenbouillon
  • 1 eetlepel arrowroot te koop in de natuurvoedingswinkel of een eierdooier
  • peper uit de molen
  • keltisch zeezout

Instructies
 

  • Maak de teentjes los uit de knoflookbollen en kneus ze door er met een groot mes en de palm van je hand een klap op te geven. Op deze manier kun je ze gemakkelijk pellen.
  • Pel de teentjes en hak ze fijn.
  • Verhit een pan met dikke bodem en smelt daarin de klont boter (of ghee of kokosolie).
  • Fruit de knoflook kort op een laag vuur. De knoflook mag niet bruin worden!
  • Giet er de bouillon bij en breng aan de kook. Laat het geheel zo'n 15 í  20 minuutjes zachtjes pruttelen.
  • Pureer de soep met een staafmixer, in een blender of keukenmachine.
  • Je kunt de soep nu binden met een eierdooier en/of arrowroot.
  • Met arrowroot: maak een papje van de arrowroot met wat water en roer dit, van het vuur af, door de soep tot deze bindt.
  • Met eierdooier: klop de dooier los, roer er een lepel soep doorheen en giet het vervolgens al roerend bij de soep. Blijven roeren tot de soep bindt.
  • Maak de soep af met peper en zout naar smaak.
  • Eet smakelijk!

 

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »