Suiker, hoeveel eten we er eigenlijk van?

Een golden oldie, maar deze plaatjes geven een duidelijk beeld van hoeveel suiker er in bepaalde producten zijn.  Het komt van deze website: Sugar Stacks. Het laat in suikerklontjes zien hoeveel suiker een bepaald product bevat. Heel erg handig! Dat wilde ik jullie niet onthouden natuurlijk. So here goes!

Om maar te beginnen met de grootste boosdoener, frisdrank. Van links naar rechts zie je daar 39 gram, 65 gram en 108 gram suiker! De meest rechtse is een 1 liter fles!

Omdat dit een Amerikaanse website is, vind je niet altijd producten die we hier ook verkopen. Maar Nesquik kennen we allemaal! Per glas 29 gram en per 1 liter 58 gram suiker….

Deze kennen we ook: In 250 ml vind je 27 gram suiker.

Een banaan bevat 17 gram suiker. Men stelt wel dat er net zoveel calorieën in een banaan als in een snickers reep zitten, maar ik denk dat iedereen snapt dat dit niet dezelfde calorieën zijn!

Een stukje van 35 gram bevat 18 gram suiker, een grote reep van 105 gram bevat 54 gram suiker en een medium reep van 59 gram bevat 30 gram. Steeds de helft in gewicht bestaat uit suiker. En de vergelijking met de banaan gaat dan nog een keer niet op, want een banaan bevat natuurlijke, onbewerkte fruitsuikers. Een snickers bevat alleen maar bewerkte, geraffineerde suikers!

En als laatste mijn favoriet. Kan niet wachten tot de zomer er weer is! In een portie van 147 gram zit 7 gram (fruit) suiker! Joepie!!!

Nog even een opmerking over iets waar ik het niet mee eens ben op deze website: Er zijn verschillende soorten suiker. Zoals ik net al zei, je kunt de suiker in een banaan niet vergelijken met suiker in een reep. Alles wat bewerkt is en geraffineerd is, is een belasting voor je lichaam. De suikerklontjes op deze website moet je dus ook zien als vergelijking, niet als aanduiding dat dus overal witte suiker in zit. Groente en fruit zijn natuurlijk niet te vergelijken met ketchup en red bull of cake. Die indruk wordt zo wel gewekt, maar ik ga er van uit dat iedereen zijn gezonde Hollandsche verstand kan gebruiken om het wezenlijke verschil te zien!

Desalniettemin een leuke website! Veel plezier ermee!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »