Een tulband is een heel feestelijke cake. Maar als je geen gluten eet en liever ook niet teveel zoet, dan is zelf maken een hele goeie optie. Maak dan eens deze amandelmeel tulband met feestelijke cranberries en sinaasappel!
Vandaag, speciaal met het oog op de feestdagen, een leuk recept van een lezeres. Zij vroeg aan me of ik een recept voor een tulband had, maar moest haar het antwoord schuldig blijven. Wel gaf ik haar de tip om het recept van de Vanille Cupcakes eens te bekijken en eventueel aan te vullen met gedroogd fruit. Zo gezegd, zo gedaan. En afgelopen maandag stuurde ze mij een ontzettend mooie foto en heerlijk recept van haar tulband toe.
En daarom, met haar toestemming, bij deze het recept voor tulband van amandelmeel. Ik hoop dat jullie er net zoveel plezier van zullen hebben als ik!
Amandelmeel Tulband
1 Middelgrote tulband
250 gram amandelmeel
1 el wijnsteen bakpoeder (is te vervangen door 1/2 tl baking soda en 1/2 el appelcider azijn)
0,5 tl zeezout
150 gram boter
100 gram kokosbloesemsuiker of honing
1 tl vanillepoeder
3 eieren, gesplitst
70 gram pecannoten
70 gram cranberries
1 Sinaasappel, rasp en sap
- Verwarm de oven voor op 150 graden.
- Neem een ruime kom en doe hier het amandelmeel, je bakpoeder, zout, boter, zoet, eidooiers, sinaasappelrasp en vanille in. Roer goed door.
- Kluts in een andere kom de eiwitten tot deze bijna stijf geslagen zijn.
- Spatel dit beetje bij beetje door het beslag heen en voeg het gedroogde fruit, sinaasappelsap en noten toe. Roer nog even voorzichtig door.
- Vet een tulband vorm goed in en schenk het beslag hier in.
- Bak in 50 minuten gaar. De cake moet terugspringen als je er voorzichtig op drukt.
- Laat afkoelen voordat je de cake uit de vorm haalt en bewaar op een koele plaats.
Goed weekend!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.