We hebben weer verse aardbeien gehaald en ik wilde een voorraad(je) cupcakes maken om de vele zoete verleidingen te kunnen weerstaan. Hieronder de stap-voor-stap van deze verrukkelijke cupcakes!
Vanille Amandelmeel Cupcakes
20 kleine cupcakes of 12 gewoon formaat
200 gram amandelmeel
1/2 tl Keltisch zeezout
1/2 tl Baking soda
100 gram palmsuiker of ander zoet naar keuze
2 eieren
1 el appelciderazijn
60 ml gesmolten kokosolie
1 el vanille extract
- Verwarm de oven voor op 180 graden.
- Meng de droge ingrediënten in een ruime kom.
- Kluts in een schenkbeker oid de eieren met de azijn, kokosolie en vanille extract tot het een mooi geheel is.
- Schenk dit in de droge ingrediënten en roer goed door.
- Gebruik een ijsschep of twee eetlepels om beetjes beslag in papieren cupcake vormpjes te laten lopen.
- Bak in ongeveer 15-20 minuten gaar.
Heerlijk met zelfgemaakt vanille-ijs en verse aardbeien!