Recept uit Eet Goed, Voel je Goed – Chocolademousse

Wij zijn echte toetjes mensen hier in Nederland. Althans, het overgrote deel. Veel lezers hier laten toetjes kennelijk ook voor wat ze zijn en vaak omdat de beschikbare toetjes in de supermarkt gewoon regelrecht ongezond zijn. Vetarm, want o wee als er vetten inzitten (ZUCHT), maar het moet wel smaken dus worden er verdikkingsmiddelen toegevoegd, suiker, glucosestroop, zoetstoffen en soms zelf geharde vetten. Als je jezelf wil trakteren op een chocomousse, lees dan asjeblieft eerst het etiket! Ik kocht nog wel eens die hele pure, donkere mousse, totdat ik het etiket eens ging lezen. Bah, het ging direct de prullenbak in…

Maar genoeg geklaagd. Wij gaan dit omzetten in iets positiefs! En in het licht van de GiveAway van gisteren (je kan nog meedoen, klik hier!), bij deze een heerlijk recept voor Chocolademousse zonder al die onnodige en vreselijk ongezonde toevoegingen. Ik heb er al twee andere soorten van op mijn blog staan, maar deze waren vrij machtig. Vind ik geen probleem, ik houd daar wel van, maar niet iedereen was de feedback, dus ik ben de keuken ingedoken en kwam op dit recept dat ik vervolgens in mijn nieuwe kookboek heb gepubliceerd.

En als voorproefje (of toetje?) op mijn kookboek dat vanaf vandaag officieel te bestellen is, heerlijke Chocomousse uit Eet Goed, Voel je Goed!

Aankomende vrijdag het tweede recept uit mijn nieuwe kookboek: Rode Kool zonder Suiker.

Chocolademousse 
4 – 5 porties

100 gram pure chocolade (minstens 70% procent)
200 ml kokosmelk
1/2 el vanille extract
2 el honing

  1. Neem een steelpannetje en smelt hierin de chocolade met de kokosmelk.
  2. Als het mooi gesmolten is (het hoeft niet te koken), roer je de vanille en de honing erdoor.
  3. Verdeel het over mooie kommetjes en laat in de koelkast opstijven.
  4. Het opstijven kan met 15 minuten bekeken zijn als je geen geduld hebt. Maar voor een echte stijve chocomousse raad ik aan het 2 uur in de koelkast te laten staan.

Eet smakelijk!

Met dank wederom aan Esther Leeuwrik voor de prachtige illustraties.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

havermelk in een glas
Gezond eten

Havermelk ongezond?

Havermelk is populairder dan ooit. Je vindt het in koffiebarretjes, supermarkten en zelfs in sportvoeding. Maar met de groeiende populariteit komt ook de vraag op: is havermelk wel zo gezond als het lijkt – of schuilt er toch een minder gezond kantje aan? Als voedingsdeskundige kijk ik met een kritisch

Lees verder »
verschilende soorten rijst
Gezond eten

Wat is de gezondste rijst?

Rijst is een basisproduct dat wereldwijd wordt gegeten, maar niet alle rijstsoorten zijn even gezond. Als je bewuster wilt eten, vraag je je misschien af: welke rijst is nu eigenlijk het gezondst? In dit artikel leg ik je alles uit over de verschillende soorten rijst, hun voedingswaarde, gezondheidsvoordelen én waar

Lees verder »
Review

Cadeaus die vreugde brengen aan de familietafel

De eettafel is veel meer dan een plek waar we ons eten nuttigen. Het is een ontmoetingspunt, een podium voor gesprekken, en een plek waar gezinnen zich opnieuw verbinden na een lange dag. Of het nu gaat om het ontbijt op zondagochtend of het avondeten doordeweeks, het samen aan tafel

Lees verder »