Ontbijtrecepten Dag 3 – Mueslikoekjes

Deze week zal ik elke werkdag samen met Biologische Toko een nieuw ontbijtrecept publiceren dat niet alleen erg lekker is, maar ook prima snel of van te voren klaar te maken zodat je niet lang in de keuken hoeft te staan op een moment dat je eigenlijk zo snel mogelijk de deur uit wil (of anderen de deur uit wil werken). Ik hoop dat jullie hier veel plezier van zullen hebben! Vandaag staat er op het recept: Mueslikoekjes

Mueslikoekjes zijn heel eenvoudig te maken en zijn perfect om in te vriezen. Je neemt ze makkelijk mee in de auto of anderszins onderweg en passen prima in elke lunchtrommel, van grote én kleine kinderen.

Een aantal dingen zijn gewoon basis en heb je nodig om een mooi samenhangend koekje te maken. De rest, de optionele ingrediënten, kun je aan je eigen smaak aanpassen. Ik had heerlijke rozijnen, ongezoete cranberries, noten en gedroogde appelringen. Die gingen er dus bij mij in!

Deze koekjes zijn ongezoet, op de banaan na, dus als je vermoed dat dat bij jou thuis niet zo’n groot succes zal zijn, voeg dan ongeveer 50 gram zoet naar keuze toe. Denk aan honing, ahorn of oerzoet. Je kan ze ook goed zoeten met een paar druppels stevia of appeldiksap. Wederom, kijk wat je in huis hebt en pas het aan je eigen smaak aan!

Mueslikoekjes
20 koekjes (afhankelijk van de grootte) 

200 gram haver-, spelt, of boekweitvlokken
1/4 tl zeezout
1 tl kaneel
100 gram notenpasta
2 rijpe bananen, geprakt
1 ei
100 gram (in totaal) optionele ingrediënten zoals: zonnebloempitten, gedroogd fruit, noten, kokos, cacaonibs.

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden (elektrisch)
  2. Neem een kom en doe hier de droge ingrediënten in.
  3. Prak in een andere kom de bananen fijn en roer de notenpasta en het ei erdoor.
  4. Schenk dit mengsel bij de vlokken en roer even door.
  5. Voeg nu je optionele ingrediënten toe.
  6. Maak met een kleine ijsschep of twee eetlepels gelijkmatige balletjes en verdeel die op een bakplaat met bakpapier.
  7. Druk de balletjes iets plat en zet in de oven.
  8. Bak de koekjes in 18 minuten gaar en licht goudbruin.
  9. Bewaar ze in een luchtdichte doos of vries in voor later gebruik.

Deze koekjes zijn ook ‘man-approved’! Simon smeert er wat notenpasta op en eet ze als ontbijt. Hij geeft aan met twee koekjes en een kop thee al lekker vol te zitten. Succes dus! De kinderen hebben er elk eentje verkruimeld en in de yoghurt gedaan. Ja, dat kan ook 😉

Sommige producten die ik gebruik komen bij Biologische Toko vandaan. Deze serie wordt jullie dan ook namens hen aangeboden. Als extra cadeautje krijgen mijn lezers 10% extra korting als jullie bij Biologische Toko bestellen. Dit is bovenop de eventuele staffelkorting die op veel producten zit. Gebruik de kortingscode ‘GEZONDONTBIJTEN‘ bij het afrekenen om te profiteren van de korting. Deze korting is alleen deze maand geldig, dus grijp gauw je kans!

Speciaal voor deze serie heb ik een leuk en helemaal nieuw e-kookboek geschreven met 25 nieuwe ontbijtrecepten! Deze recepten vind je niet hier op de blog of op Facebook en zijn helemaal glutenvrij, lactosevrij en 95% suikervrij. Dit e-boekje kost à €5,- en is hier te bestellen. 

Lijkt het je nou leuk om een e-boek bundel voor een prikkie te krijgen? Alle vier mijn e-boeken zijn samen in de aanbieding voor à €10,-! Deze aanbieding loopt t/m 15 februari. Klik hier voor meer informatie.

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »