Heleen Quantrill is weer terug bij Eet Goed Voel je Goed!

Herfst Fruit Kruimel

ZonlichtHallo Lieve Lezers! Ik heb een verrassing voor jullie. Vanaf vandaag ben ik weer vaste schrijver bij Eet Goed Voel je Goed! Maar ik zal eerlijk zijn en bekennen dat ik dat nooit gedacht had nog te zullen doen. Ik had mijn tijd bij Eet Goed Voel je Goed nagenoeg afgesloten en in de tussentijd zijn er aardig wat dingen gebeurd op persoonlijk vlak, dus alleen al het idee om weer te gaan schrijven en dan ook nog voor de blog die ik heel bewust had overgedaan en afgesloten voor mezelf… Nee, dat had ik nooit voorzien.

Maar welk mens kan wel alles voorzien? Soms komen er verrassingen op je pad en moet je ze aangrijpen en maar zien waar het toe leidt. En dit was er zo eentje. Koen van Kitchen en More vroeg me of ik weer wilde komen schrijven bij Eet Goed Voel je Goed. Hij is eigenaar en neemt het zakelijke gedeelte op zich en ik kan me heerlijk ongestoord richten op het creatieve en sociale deel van de blog. Lekker schrijven over van alles en nog wat met betrekking tot gezond en lekker eten en leven, gezellige en inspirerende gesprekken met jullie voeren hier op de blog en op Facebook en mijn ideeën en hersenspinsels delen op Pinterest.

Wat ik allemaal gedaan heb

Nu zullen jullie wel benieuwd zijn naar wat ik allemaal uitgespookt heb! En nu ga ik even heel saai zijn en zeggen dat het over het algemeen een heel rustig jaar is geweest. We zijn lekker weer naar Engeland geweest uiteraard, Simon heeft zijn oude hobby van bierbrouwen weer nieuw leven ingeblazen en daardoor staat de kelder vol met zelfgebrouwen Engels bier, cider en honingwijn. Laatst is er een flesje kapotgevallen. Dus iedere keer wanneer ik de kelderdeur opendoe, ruikt het naar een slijterij! Maar ik klaag niet, het is echt erg lekker en ontzettend leuk om te delen met familie en vrienden.

Ook hebben we het nodige aan heel erg vervelende dingen voor de kiezen gekregen en dat zal voorlopig ook niet voorbij zijn. Het leven is niet altijd eerlijk en makkelijk en dat ervaren we nu aan den lijve haast! Maar we laten ons daar niet door kisten en om heel eerlijk te zijn, was de timing van Koen met zijn vraag of ik terug wilde komen, perfect. Schrijven voor de blog is voor mij nu een heerlijke afleiding en ik kijk uit naar de leuke gesprekken en ideeën hier bij Eet Goed Voel je Goed!

Herfst Fruit KruimelHerfst fruit Kruimel

En om meteen maar goed te beginnen, wil ik dit heerlijke recept voor een super eenvoudige en ontzettend lekkere kruimel met jullie delen. Ik heb dit afgelopen zondag gemaakt als toetje (voor wie EGVG volgt op Facebook zal dat al meegekregen hebben) en het was zo lekker, dat het eigenlijk ook als een soort taartje geserveerd kon worden!

We hebben een bramenstruik en een appel- en perenboom in de tuin staan en daar hebben we van het weekend aardig wat van geoogst. Een deel van de buit heb ik verwerkt in deze kruimel. De smaken van appel, braam en kaneel zijn echt typisch herfst, maar aangezien het vandaag de eerste dag van de meteorologische herfst is, vond ik dit recept wel heel toepasselijk!

Herfst Fruit Kruimel

Herfst Fruit Kruimel

Heleen Quantrill
Een heerlijke kruimel om fruit wat je hebt liggen mee op te maken.
Voorbereidingstijd 15 minuten
Bereidingstijd 35 minuten
Totale tijd 50 minuten
Gang Dessert
Porties 10

Ingrediënten
  

  • 6 zure appels
  • Handvol bramen
  • 2 peren
  • 2 perziken
  • 1 el arrowroot poeder of maizena
  • 3 el honing
  • 300 gram speltmeel
  • 100 gram boter
  • 1 ei
  • 2 tl kaneel
  • 3 el honing

Instructies
 

  • Verwarm de oven voor op 190 graden
  • Schil de appels en peren, verwijder het klokhuis en snijd ze in partjes.
  • Snijd de perziken in partjes en verwijder de pit.
  • Doe al het fruit met de honing en arrowroot in een bakblik van 20x30 cm en roer even om.
  • Maak nu de kruimellaag.
  • Doe alle ingrediënten voor de kruimellaag in een kom en meng met je handen tot je een soort zand krijgt.
  • Als je in de kruimel knijpt en het blijft een klomp, is het goed.
  • Strooi het kruimeldeeg over het fruit, verdeel het een beetje en doe het dan in de oven.
  • Bak de Fruit Kruimel in ongeveer 35 minuten gaar en goudbruin.

Notities

Je kunt het speltmeel vervangen door havervlokken. De kruimel is dan iets grover van structuur.
De arrowroot mengt met het sap dat uit de vruchten loopt terwijl de kruimel bakt. Hierdoor krijg je een soort sausje en wordt het geheel niet te waterig.

 

En nu jullie! Wat hebben jullie allemaal gedaan in de afgelopen periode? Nog spannende beslissingen genomen, grote stappen gezet of juist kalmer aangedaan en eindelijk je huisplant in leven weten te houden? Ik hoor het heel graag! Deel het hieronder.

17 reacties

  1. Mirjam schreef:

    Hallo Heleen,
    EINDELIJK, je bent er weer!! Gezellig en hoop dat je nu blijft. Ik was namelijk op zoek naar ’n recept en moest gelijk denken aan jou. Ben naar Eet Goed Voel je Goed gegaan en werd blij, toen ik zag dat jij weer ging schrijven. Leuk om te lezen van Simon met zijn bier, ben er wel ’n beetje jaloers op, zou ik ook wel willen, maar ja, tijdgebrek en vele andere hobby’s laten niet nog meer toe. Dat betekend keuzes maken. Ik hoop dat het niet weer te zwaar voor je gaat worden, dat alles goed blijft gaan en dat je nog lang blijft schrijven. O ja, KOEN BEDANKT, dit is ’n HELE goeie zet geweest van je.

    Groetjes, Mirjam

    1. Goeiemorgen Mirjam,

      Dankjewel voor je lieve woorden, die doen me ontzettend goed 🙂 Ik hoop dat ik je hier dan nog veel vaker mag treffen!

      Groetjes en fijne dag,
      Heleen

  2. Henriette schreef:

    Ik lees het nu pas, maar ik vind het echt ontzettend leuk dat je weer terug bent!!

  3. Annie Laumen schreef:

    Ik keek hier nog regelmatig.
    Fijn Heleen dat je weer terug bent.

  4. Dianne schreef:

    Ben helemaal blij dat je terug bent, keek toevallig even op het blog na enige tijd.
    zal je blog weer regelmatig bezoeken en de recepten met veel plezier maken.

  5. MoniQue schreef:

    Wat een verrassing dat je terug bent!
    Ik wilde de blog net uit mijn favorieten halen en nu is mijn favoriet weer terug! Voor mij is EGVG onlosmakelijk met jouw spirit, leef- en schrijfstijl verbonden.

  6. Monique schreef:

    Geweldig dat je weer terug bent.
    En wat een recept, gelijk gemaakt en het was een groot succes vanavond!
    Dit blijft de komende weken wel mijn favoriet.

  7. Annelies schreef:

    Fijn dat je er weer bent Heleen, ik heb je gemist en me zorgen om je gemaakt. Het afscheid was ook zo abrupt. Uit mijn eigen leven weet ik dat de dingen soms niet zo gaan als je wel graag zou willen en je per direct wordt stilgezet. Helaas is me dat meerdere keren overkomen. Gelukkig gaat het nu goed met me en ben ik een aantal maanden geleden begonnen met de studie natuurvoedingsadviseur. Reuze interessant!
    Ik wens je voor de toekomst alle goeds en weer veel plezier op dit platform.

  8. Mariska schreef:

    Hi Heleen,
    Wat leuk dat je weer terug bent! Ik ben vorig begonnen met het geven van haakworkshops, heel iets anders, maar wel superleuk om te doen. Helaas heb ik mijn eten niet onder controle en ga va volgende week naar een orthomoleculair therapeut. Ik ben nml door medicijngebruik ruim 17 kilo aangekomen en dat zit in de weg. Al heb ik wel baat bij de medicijnen, maar dit voelt niet goed. En ik weet zeker dat ik hierdoor weer vaker je site zal raadplegen ?.
    Groetjes Mariska

    1. Hey Mariska,

      Ja da’s altijd lastig met medicatie, daar weet ik alles van! Hopelijk kom je samen met de therapeut tot een ‘happy medium’! Succes en dankjewel voor je welkom 🙂

  9. Sandra schreef:

    Zo leuk dat je terug bent Heleen! Je hoort samen met Amber Albarda voor mij bij de start van mijn ‘ anders-eten-avontuur’.

  10. Christel schreef:

    Fijn dat je terug bent Heleen! Ik hoop op vele inspirerende artikelen!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »