Proteine Repen – Vegan en Paleo!

Zoals ik al eens eerder vertelde, heb ik een lieve vriendin die vanwege gezondheidsredenen veganistisch eet. Sinds kort heeft ze een naaiclubje gestart met nog wat moeders van school en het is gebruikelijk dat we allemaal iets lekkers en iets gezonds meenemen. Want ik zit daar moeilijk te doen omdat ik geen suiker en granen wil eten (iets dat zij wel eet), een andere moeder is op dieet en denkt nog altijd dat vet slecht is en de derde is dus veganistisch. Lekker stel zo! Aan de andere kant is dit een uitdaging die ik niet kan laten liggen! En na wat koekjes te hebben gebakken met amandelmeel, ging ik experimenteren met proteïne repen. En dan niet op basis van allerlei bewerkte sojaproducten en zoetstoffen, maar van natuurlijke ingrediënten waar zowel een volleerd veganist als een verstokte oermens blij van wordt!


Daar komt bij dat deze repen heel erg eenvoudig zijn om te maken. Ze hoeven niet eens gebakken te worden, hoewel Simon voorstelde om ze in de voedseldroger te doen. Dit moet ik nog uitproberen, dus als iemand hier al ervaring mee heeft, hoor ik het graag! Het enige dat je nodig hebt is een keukenmachine met messen en een bakplaat met bakpapier om het op plat te drukken.

Ik heb helaas geen foto’s bij elke reep, omdat dit impromptu recepten waren die ook direct werden opgegeten of weggegeven. Maar geloof me, de smaak en textuur is ontzettend lekker en er is meer dan genoeg ruimte om zelf je fantasie er op los te laten!

Zo maak je alle repen:
Maal alle ingrediënten in de keukenmachine tot er een ‘schone’ bal ontstaat.
Als dit niet gebeurd en het mengsel droog blijft, voeg je een beetje dadelstroop of honing toe.
Druk het mengsel plat op een bakplaat met een velletje bakpapier en snijd in vierkantjes.
Bewaar in een luchtdichte doos in de koelkast. Deze repen zijn vrij lang te bewaren.

ChocoMacadamia Reep

Chocolade-Macadamia repen
10 Medjool dadels, ontpit
60 gram kokosrasp
80 – 100 gram rauwe macadamia’s (vraag hiernaar op de markt bijvoorbeeld)
75 gram pure chocola
1 el amandelpasta

 
Abrikoos-repen
10 Medjool dadels, ontpit
100 gram gedroogde abrikozen
100 gram rauwe amandelen
Appeltaart Reep

Appeltaart-repen
10 Medjool dadels, ontpit
80 – 100 gram rauwe macadamia’s
75 gram gedroogde appels
1 el amandelpasta of een andere notenpasta naar keuze
2 el zachte kokosolie
2 el kaneel of Appeltaartkruiden van Ewald

Ontbijt-repen
10 Medjool dadels, ontpit
100 gram rauwe amandelen
50 gram rozijnen
40 gram pitten naar keuze (pompoen, zonnebloem, lijnzaad, chia)
50 gram kokosrasp

Dit soort repen zijn ook ideaal om mee te nemen onderweg, voor op werk of school (als je je puber kan overtuigen). Wie maakt nog meer van dit soort repen en welke smaken doe jij dan?

Wil je meer heerlijke Paleo Recepten? Klik dan hier!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »