Hoewel gestoofde rode kool met appeltjes en rozijnen erg lekker is, was ik deze week in de stemming voor iets pittigs. Ook had ik nog een half bosje radijsjes liggen. Samen met dochterlief heb ik een heerlijke ‘roze salade’ of rode koolsalade gemaakt. En het was zo eenvoudig… kijk maar.
Rode Koolsla
1/2 rood kooltje, in repen gesneden
6 radijsjes, gesneden
1 friszure appel, in partjes
1 wortel, julienne
Handvol walnoten
Voor de dressing:
1 el mayonaise
1/2 el appelcider azijn
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak
- Neem een ruime kom en meng hierin de ingrediënten voor de dressing.
- Roer hier vervolgens de ingrediënten voor de salade door.
- Laat even een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaken wat beter worden.
Erg lekker bij zelfgemaakte kipshoarma! Haal de shoarmakruiden bij Ewalt op de markt in Emmeloord op donderdag of in Zwolle op vrijdag. Al zijn kruidenmengsels zijn zonder zout, gluten of smaakversterkers! Hopelijk zeer binnenkort ook online te bestellen.
Tip: Volg me op Facebook voor leuke discussies, weetjes en meer makkelijke recepten!
© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed. ALL RIGHTS RESERVED.