Rode Koolsla/ Coleslaw

Hoewel gestoofde rode kool met appeltjes en rozijnen erg lekker is, was ik deze week in de stemming voor iets pittigs. Ook had ik nog een half bosje radijsjes liggen. Samen met dochterlief heb ik een heerlijke ‘roze salade’ of rode koolsalade gemaakt. En het was zo eenvoudig… kijk maar.


Rode Koolsla
1/2 rood kooltje, in repen gesneden
6 radijsjes, gesneden
1 friszure appel, in partjes
1 wortel, julienne
Handvol walnoten

Voor de dressing:
1 el mayonaise
1/2 el appelcider azijn
1 tl mosterd
Zout en peper naar smaak

  1. Neem een ruime kom en meng hierin de ingrediënten voor de dressing.
  2. Roer hier vervolgens de ingrediënten voor de salade door.
  3. Laat even een half uurtje in de koelkast staan zodat de smaken wat beter worden.

Erg lekker bij zelfgemaakte kipshoarma! Haal de shoarmakruiden bij Ewalt op de markt in Emmeloord op donderdag of in Zwolle op vrijdag. Al zijn kruidenmengsels zijn zonder zout, gluten of smaakversterkers! Hopelijk zeer binnenkort ook online te bestellen.

Tip: Volg me op Facebook voor leuke discussies, weetjes en meer makkelijke recepten!

© 2010-2012 Eet Goed, Voel je Goed.  ALL RIGHTS RESERVED.

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »