Eet je Kast leeg Uitdaging Week 2

Eet je Kast Leeg UitdagingWelkom bij de tweede week van de Eet je Kast leeg Uitdaging! Lees hier waar het over gaat en hier om het artikel van de eerste week terug te lezen.

Mijn update nu voor de tweede week sta

De eerste week van een uitdaging is meestal het makkelijkst. Afgelopen week heb ik mijn aandacht voornamelijk gericht op dingen waar ik er nog veel van had.

Mijn menuplan voor de tweede week had ik ook nog vrij snel bedacht, hoewel ik wel iets creatiever moet worden. We hebben bijna alle groenten en vers fruit opgegeten. En dat verbaasde me, ik dacht dat ik daar nog wel een halve week mee toe kon. De komende week zal ik ook het fruit en groenten uit de vriezer aanspreken! Ook dacht ik dat ik meer rijst had, maar dat viel ook tegen, dus ik moet daar een alternatief voor verzinnen of recepten opzoeken met iets anders dan rijst.

Ik heb de afgelopen week ongeveer €15 euro uitgegeven aan wat verse producten als zure room en sla, maar buiten dat om heb ik verder geen dingen in huis gehaald. Mijn doel voor de komende week is om pas vrijdag weer te kijken of ik naar de winkel zal. We zullen het er maar even mee moeten doen!

Een aantal van jullie vroegen of je op een later moment mee kon doen met de uitdaging.

Uiteraard kan dat! Voor mijzelf loopt deze uitdaging tot 1 februari, maar als het jou beter uitkomt om op een later moment in te stappen, is dit geen probleem. Deze artikelen blijven op de blog staan en als je je deze maand inschrijft voor de nieuwsbrief, krijg je het menuplan en twee inventarissen voor de vriezer en voorraadkast om zelf mee aan de slag te gaan op het moment dat jou het beste uitkomt!

Wat we deze week zullen eten

Maandag

  • Ontbijt: Havermout uit de oven met melk
  • Lunch: Eieren met groenten en spek
  • Avondeten: Zuurkool met appeltjes

Dinsdag

  • Ontbijt: Havermout uit de oven met melk
  • Zuurdesem sandwiches met keuze uit jam, honing of notenpasta (en boter)
  • Avondeten: Geroosterde kip uit de oven met wortel, pastinaak en witte kool

Woensdag

  • Ontbijt: Smoothies
  • Lunch: Kippensoep getrokken van de kip van gisteren
  • Avondeten: Bloemkool, witte kool en restant kip

Donderdag

  • Ontbijt: Roerei met toast
  • Lunch: Zuurdesem sandwiches met keuze uit jam, honing of notenpasta (en boter)
  • Avondeten: Zalm uit de oven met groenten medley uit de vriezer

Vrijdag

  • Ontbijt: Yoghurt met geroosterde havermout, noten en gedroogd fruit
  • Lunch: Erwtensoep
  • Avondeten: ‘If it’s’ (wat we in de kasten vinden, eten we, meestal restjes van eerdere maaltijden)

Zaterdag

  • Ontbijt: Smoothies van yoghurt en bevroren fruit
  • Lunch: Erwtensoep
  • Avondeten: Eten bij Opa

Zondag

  • Ontbijt: Havermoutpap
  • Lunch: Tartaartjes met bloemkoolpuree, geroosterde wortels en pastinaken en restant witte kool
  • Avondeten: Restjes van het middagmaal eventueel opgebakken met ei

Jullie zullen opmerken dat ik hier geen snacks noem. Dat komt omdat snacks bij ons meestal de ingrediënten voor de maaltijden zijn: fruit, groente, noten, kaas of chocola.

Ook eten we op het moment regelmatig havermout. Ik had nog drie zuurdesembroodjes in de vriezer en de laatste daarvan plus een restant dat van het weekend niet op ging, spreek ik deze week aan. Als de havermout op is, wil ik gaan experimenteren met andere makkelijke ontbijten, om de monotonie van havermout te doorbreken.

Ik heb nog bloemkool in de vriezer liggen en een zak met bio groenten bij de Lidl vandaan. De uitdaging is om deze de komende week te gaan gebruiken zodat ik niet naar de winkel hoef om verse groenten.

Zaterdag eten we lekker bij m’n vader! Dus dat scheelt 🙂 Zaterdag wil ik ook weer een nieuwe inventaris doen van de vriezer en voorraadkast. Die laatste heb ik afgelopen week helemaal herschikt en opgeruimd! De schade viel mij eigenlijk best mee: een zak oude meel, twee potjes kruiden die naar niks roken en een flesje met iets wat er een beetje vreemd uitzag. O, en een zak erwten die omgevallen was tijdens het proces. Nu heb ik alles iets ruimer opgesteld zodat ik een beter overzicht heb van wat ik in huis heb. Zaterdag wil ik er weer doorheen gaan en echt creatief worden!

Nu is het jullie beurt!

Wat heb jij de afgelopen week gedaan met de Eet je Kast leeg Uitdaging? Ben je tegen iets aangelopen, of heb je juist iets ontdekt? Wat ga jij de komende week eten en hoe lang denk jij nog toe te kunnen voordat je weer naar de winkel gaat? Deel het hieronder!

Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

Gezondheid Algemeen

Voordelen van rauwe geitenmelk

Rauwe geitenmelk is melk die direct van de geit komt en niet is gepasteuriseerd of op een andere manier verhit. Dit betekent dat alle natuurlijke enzymen, bacteriën en voedingsstoffen behouden blijven. Voorstanders van rauwe geitenmelk wijzen op verschillende potentiële voordelen ten opzichte van gepasteuriseerde melk. Voedingswaarde van rauwe geitenmelk Rauwe

Lees verder »
Stevia
Natuurlijke Verzorging

Wat is stevia? Gezond alternatief voor suiker

Stevia is een natuurlijke zoetstof die wordt gewonnen uit de bladeren van de Stevia rebaudiana plant, oorspronkelijk afkomstig uit Zuid-Amerika. De bladeren bevatten steviolglycosiden, stoffen die verantwoordelijk zijn voor de zoete smaak. Stevia is 200 tot 300 keer zoeter dan gewone suiker, maar bevat geen calorieën. Dit maakt het een

Lees verder »