Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes

Ei Banaan Pannenkoekjes

Ei Banaan PannenkoekjesSoms wil je snel iets klaar kunnen maken. Een snel ontbijt, een snelle snack of wat lekkers om mee te nemen. En dan wil je er ook niet al te veel vuil voor hoeven maken. Gewoon een kom, een pan, een spatel en klaar. Deze Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn daar een goed voorbeeld van. Ik maakte deze pannenkoekjes erg vaak toen ik 8 jaar geleden de ommezwaai met voeding maakte. Er zitten alleen pure ingrediënten in, ze smaken erg lekker en je hebt binnen tien minuten een bord vol pannenkoekjes. Of twee grote pannenkoeken, net waar je voorkeur ligt.

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes zijn zo simpel dat ik het nauwelijks een echt recept kan noemen, maar met het oog op de Eet je Kast leeg Uitdaging, passen ze er wel mooi in. Ik heb hiermee namelijk een bruine banaan, twee laatste eieren en een beetje kokos dat ik nog in een pot had, opgemaakt.

Kokos Ei Banaan PannenkoekjesAls kokos niet jou ding is, iets wat ik wel vaker hoor, kun je het prima weglaten. Ik doe er wel een schep boekweitmeel doorheen om het iets meer stevigheid te geven, maar zelfs dat is aan te passen aan je eigen voorkeur.

Al met al is dit een heerlijk basisrecept waar je alle kanten mee op kan!

Kokos Ei Banaan Pannenkoekjes

Kokos Banaan Ei Pannenkoekjes

Heleen Quantrill
Voedzame pannenkoekjes op basis van wat dingen die de meeste van jullie wel op voorraad zullen hebben!
Voorbereidingstijd 1 minuut
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 11 minuten
Gang Ontbijt, Snack
Porties 10

Ingrediënten
  

  • Kokosolie
  • 1 bruine banaan
  • 2 eieren
  • 1 el boekweitmeel
  • 2 el kokosrasp
  • Snuf zout

Instructies
 

  • Zet een koekenpan op het vuur en smelt wat kokosolie er in.
  • Doe de overige ingrediënten in een blender of hoge kom voor een staafmixer, en pureer alles even goed.
  • Schenk vanuit die kom kleine beetjes beslag in de hete pan.
  • Draai de pannenkoekjes om zodra er belletjes verschijnen.
  • Herhaal tot het beslag op is.

Notities

Loop niet bij de pan weg! De pannenkoekjes hoeven namelijk alleen maar te stollen. Ook niet op een al te hoog vuur bakken dus.

Deze pannenkoekjes maak ik nu regelmatig voor een zieke. Ze vallen namelijk erg goed, zijn licht verteerbaar en leveren toch de nodige voedingsstoffen en macronutriënten. Dus als jij een zieke in je omgeving hebt waar je wat voor wil of moet maken, beveel ik je deze pannenkoekjes van harte aan. Als je een goeie koekenpan hebt, kun je ze ook ‘droog’ bakken zodat ze niet al te vet zijn van de kokosolie.

5 reacties

  1. Nog nooit met kokos geprobeerd, goed idee. Ik maak ze meestal met havermout voor de stevigheid en wissel af tussen kaneel en cacaoboter. Ik hoop elke week vurig dat mijn vriend niet alle bananen opeet zodat ik er in het weekend lekkere pannenkoeken kan van bakken.

  2. Lekker deze combinatie. Ik ben ook de kast aan het opruimen en maakte gisteren amandel-kokosmeel (die waren open) dingen, was geen succes te korrelig maar ham en kaas doet veel goed.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Rating recept




Inhoudsopgave

Nieuwste blogs

kombucha in een glazen pot
Gezond eten

Kombucha Gezond of Hype?

Kombucha – je hebt er vast al eens van gehoord. Deze frisse, gefermenteerde, gezonde theedrank wordt vaak neergezet als een wondermiddel. Maar laten we eerlijk zijn: is het echt zo gezond? Tijd om samen de feiten te bekijken. Wat is kombucha? Kombucha is simpel gezegd gefermenteerde thee. Je maakt het

Lees verder »
dopererwten in een bowl
Gezond eten

Zijn doperwten gezond? Ontdek het hier!

Doperwten, die frisse, groene pareltjes, zijn niet alleen lekker maar ook hartstikke gezond. Onderzoek gepubliceerd in de ‘Journal of Nutrition’ benadrukt  dat peulvruchten zoals doperwten bijdragen aan een verlaagd risico op hartziekten en obesitas. Zoals je misschien weet, behoren ze tot de peulvruchtenfamilie. Maar wat maakt doperwten zo bijzonder voor

Lees verder »
Bananenbrood met Havermeel
Recepten

Bananenbrood met Havermeel | Heerlijk Recept

Bananenbrood met havermeel Dit bananenbrood met havermeel is een perfecte manier om op een gezonde manier te genieten van een heerlijk tussendoortje of ontbijt. Havermeel geeft het brood een zachte textuur en een licht nootachtige smaak. Omdat er geen suiker aan wordt toegevoegd, is het ook nog eens verantwoord. De

Lees verder »